Sport

Szucsánszki Zita is visszatér a női kéziválogatottba

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

Február 15-17-e között Telkiben készül a márciusi győri olimpiai selejtezőre a magyar női kézilabda-válogatott, Elek Gábor szövetségi kapitány húsz játékosnak küldött meghívót.

Kapcsolódó
Rendben, hogy fuldoklik a pénzben a magyar kézilabda, de nem kellene végre egy jó koncepció?
Az elmúlt évek bukdácsolása számos hiányosságra rámutatott a rengeteg taopénzből gazdálkodó sportág női szakágában. Hiányzik például két generáció, de az olimpiára így is ki akarunk jutni.

A csapat a decemberi, dániai Európa-bajnokságon a 10. helyen zárt, az akkori 19 fős kerethez képest akadnak változások. Pásztor Noémi, Csiszár-Szekeres Klára (mindkettő FTC), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár) és Lakatos Rita (Vác) kimaradt, öten ugyanakkor újra ott lehetnek a legjobbak között.

Visszatér a Ferencváros irányítója, Szucsánszki Zita, de helyet kapott a húsz játékos között klubtársa, Kisfaludy Anett, a debreceni Vámos Petra és Bordás Réka, valamint Kiss Nikoletta (Siófok).

A március 19-21. között, győri olimpiai selejtezőn a magyar válogatott ellenfele sorrendben Kína, Szerbia és Oroszország les. A selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt a tokiói olimpián.

A magyar női válogatott kerete

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik