Sport

Saúl Álvarez jobbegyenesébe egy elefánt is beleremegett volna

Saúl Álvarezt tartják a jelen egyik, ha nem a legjobb profi ökölvívójának. A mexikói bunyós, már 2005-ben, 15 évesen a kötelek közé lépett és az immár 16. éve íródó hivatásos karrierje alatt a török Avni Yildirim felett 55. győzelmét aratta szombat este Miamiban.

Álvarez a nagyközépsúlyú ütközet harmadik felvonásában az első perc végén egy iszonyatosan erős és pontos jobbegyenessel padlóra küldte ellenfelét. Yildirim szinte azonnal felállt ugyan, kitolta félig a fogvédőjét, amelytől úgy tűnt, semmi baja, még mosolyog is az egészen, de korántsem érezhette jól magát. Eztán jobbára már csak kettős fedezékben tartotta magát, egy-két, a levegőt eltaláló ütéssel próbálkozott csupán és eközben méretes verést kapott. Miután leült a sarokba, edzője megkérdezte tőle, hogy minden rendben van-e, amire igennel felelt, ennek ellenére jobbnak látták, ha a negyik menetre nem jön ki.

Mindez azt jelentette, hogy a mexikói technikai KO-val nyert Miamiban, az impozáns Hard Rock stadionban, ahol amúgy nézők előtt bunyóztak.

Kapcsolódó
18 millás edzésterv: „Hosszú Katinka az első, aki lecsap egy ilyen üzletre"
Petrov Árpád, a háromszoros olimpiai bajnok edzője azt állítja, bugyuta a felvetés, hogy ő adta volna el Katinka felkészülési tervét. De vajon jó üzletet köt, vagy oltári balek, aki 50 ezer eurót fizetett érte?

A 30 éves Álvareznek egy vereség és két döntetlen mellett ez volt a 37. kiütéses sikere 55 győzelméből, és először védte meg a Boksz Világtanácsnál (WBC) és a Boksz Világszövetségnél (WBA) tavaly decemberben megszerzett öveit.

A WBC-nél a kötelező kihívó pozícióját elfoglaló török rivális elleni nyertes meccs után várhatóan májusban száll megint ringbe, akkor címegyesítő mérkőzésen a Boksz Világszervezet (WBO) bajnokával, a veretlen brit Billy Joe Saundersszel ütközhet meg (a tervek szerint május 8-án).

A 29 éves Yildirim 21 győzelme mellett a harmadik vereségét szenvedte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik