Sport

Ismét lecsapott a Szeged nagy kézilabdamumusa

Rosta Tibor/MTI
Rosta Tibor/MTI

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 30-26-ra kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a vasárnap elhunyt Zlatko Saracevic emlékére. A hazaiak keretéből Bánhidi Bence, Luka Stepancic és Borut Mackovsek, a vendégektől pedig Ángel Fernández hiányzott sérülés miatt.

Kapcsolódó
„Amikor tölgyeket vágnak ki, felnyög az erdő” – eltemették a horvát kézilabdázás legendáját
Zlatko Saracevictől a zágrábi Mirogoj-temetőben vettek végső búcsút.

Az MTI tudósítása szerint a fehérorosz Arcem Karaljok vezérletével jól kezdte a meccset a Kielce, amelynek a védekezése is hatékony volt, így a 18. percben már két góllal vezetett. A kapusok mindkét oldalon bravúrokat mutattak be, és bár a szegediek a kivédekezett lengyel akciók után nem vállalták a gyors lövéseket üres kapura, sikerült fordítaniuk, a színvonalas első félidő pedig 14-14-es döntetlennel zárult.

Két hazai góllal indult, de három lengyel találattal folytatódott a második felvonás, majd felváltva voltak eredményesek a csapatok. A támadásban vagy mezőnyben elkövetett szegedi hibákat Mikler Roland újabb védésekkel javította, ám szűk tíz perccel a vége előtt Alex Dujshebaev góljaival 25-22-re ellépett a Kielce.

Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert csapatának átlövései nem voltak kellően hatékonyak, és mivel a vendégek a hajrában is rendkívül összeszedetten kézilabdáztak mindkét kapu előtt, a Szeged nem tudott pontot szerezni.

A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt nyolc góllal, hazai részről Matej Gaber ötször talált be. A kapusok közül Mikler Roland 11, Andreas Wolff hét védéssel zárt.

A két csapat tizedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár nyolcadszor győzött.

Az öt győzelemmel és hat vereséggel az A csoport ötödik helyén álló Szeged vasárnap a német Flensburg-Handewitt csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Férfi kézilabda-BL, A csoport, 13. forduló

MOL-Pick Szeged – Lomza Vive Kielce (lengyel) 26-30 (14-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik