Sport

Putyin-ellenessége miatt támadhatják az egyik legjobb orosz hokist

BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Egy korábbi edzője szerint tíz évvel ezelőtt súlyosan bántalmazott egy lányt, ám elég sokan azt gondolják, hogy ez csak lejáratás, amiért a játékos Alekszej Navalnij támogatója.

Ideiglenesen elhagyta a csapatát, az NHL-ben szereplő New York Rangerst az egyik legjobb jelenlegi orosz játékos, Artemij Panarin. Mindez azt követően történt, hogy korábbi edzője, Andrej Nazarov azt nyilatkozta egy orosz lapnak, hogy a hokis 2011-ben, amikor a Vityaz játékosa volt, akkor egy rigai hotel bárjában bántalmazott egy 18 éves lányt, és 40 ezer dollárnak megfelelő összeggel kellett lefizetni a lett rendőröket, hogy ne legyen ügy belőle.

Panarin és a Rangers azonnal és elég vehemensen cáfolta a hírt, a klub megjegyezte, ez az egész kitaláció, amivel le akarják járatni a 29 éves szélsőt, méghozzá a politikai nézetei miatt.

Artemij Panarin többször is kritizálta már Vlagyimir Putyint, nemrég pedig Alekszej Navalnij mellett állt ki nyíltan. Nazarov ugyanakkor lelkes támogatója az orosz elnöknek, a New York Post saját információira hivatkozva azt írja, Panarin lejáratásával akart magának jó pontot szerezni – a lap azt is hozzáteszi, hogy forrásuk szerint nem a legfelső körökből érkezett az utasítás, sokkal inkább egy magánakcióról van szó.

Panarin legjobb megmozdulásai az előző szezonból:

A történet furcsaság, hogy nem az akkori áldozat vádolta meg a jégkorongozót, hanem egy harmadik személy. Egy lett újságíró, Aivisz Kalnyins ráadásul azt írta a Twitterén, hogy beszélt a szóban forgó hotel szóvivőjével és alkalmazottaival, nem emlékeztek hasonlóra, egyikük pedig azt mondta, Nazarov nyilatkozata nyilvánvaló hazugság. Egy orosz újságíró, Igor Jeronko Panarin akkori vityazos csapattársaival beszélt, akik ott voltak Rigában, és ők is azt mondták, nem igaz a történet.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, KHL-bajnok Panarin 2015-ben érkezett meg az NHL-be, játszott Chicagóban és a Columbus Blue Jackestben is, 2019 óta erősíti a Rangerst. A ligában eddig 405 mérkőzésen 433 pontja van (153 gól, 280 assziszt formájában). Bár ő évekkel ezelőtt az Egyesült Államokba költözött, a családja nagy része Oroszországban él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik