Sport lineup

Apróságról beszél, közben lábai előtt hever a hokivilág

Codie McLachlan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Codie McLachlan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az Edmonton Oilers az ötpontos – három gólig és két gólpasszig jutó – Connor McDavid vezérletével 7-1-re kiütötte a vendég Calgary Flamest az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának szombati játéknapján, írja az MTI. A kanadai játékos a liga történetében a 21., aki 25 éves kora előtt elérte az 500 pontos határt – 502-nél jár most. Bár túlzottan nem hatotta meg a dolog:

Ez csak egy apró mérföldkő. Egy apróság, ami persze jó dolog

mondta az ESPN-nek a meccs után és az edzője, Dave Tippet is arról beszélt, hogy McDavidet nem nagyon érdeklik az ilyen dolgok, sokkal fontosabb számára, hogyan szerepel a csapata.

Kapcsolódó
Rátámadt a hokis az újoncra, nem teszi zsebre, amit kapott utána
Jelezték neki, hogy nem kellene bántania a kicsit.

Stateline-ben, a Tahoe-tó partján lévő Edgewood Golf Klub területén megrendezett szabadtéri mérkőzésen a Colorado 3-2-re legyőzte a Vegast.

A mérkőzés 10 óra 37 percig tartott,

mert az extra napsütés következtében a pálya jegét balesetveszélyesnek találták, így az első harmad kezdését követően nem sokkal beszüntették a játékot, amit csak 21 órától folytattak. Vasárnap ugyancsak ezen a pályán játsszák a Boston-Philadelphia találkozót.

A 33 éves Sidney Crosby 1000. ligamérkőzését játszotta, és két gólpasszal járult hozzá a Pittsburgh győzelméhez. Crosby az aktív játékosok közül 25.-ként érte el az ezres határt, a Penguins történetében pedig ő az első.

Auston Matthews négy ponttal – két gól és két gólpassz – vette ki a részét a Toronto szombati győzelméből a Montreal vendégeként. Matthews remek formában van: sorozatban a 16. mérkőzésén szerzett pontot, legutóbbi négy fellépésén pedig harmadszor tudott két góllal zárni.

Alex Nedeljkovic NHL-karrierje során először zárt kapott gól nélkül. A Carolina kapusa 24 védéssel járult hozzá a Tampa Bay elleni 4-0-s győzelemhez. A címvédő legutóbbi négy fellépésén harmadszor maradt alul.

NHL, alapszakasz

Edmonton Oilers-Calgary Flames 7-1
New Jersey Devils-Buffalo Sabres 2-3
Washington Capitals-New York Rangers 1-4
Detroit Red Wings-Florida Panthers 2-1
Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 2-4
Carolina Hurricanes-Tampa Bay Lightning 4-0
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 2-4
Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 3-5
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-2
St. Louis Blues-San Jose Sharks 4-5
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 1-5
Colorado Avalanche-Vegas Golden Knights 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik