Sport

Súlyos sérülést szenvedett a svédek legesélyesebb olimpikonja

Alexander Vilf / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexander Vilf / Sputnik / Sputnik via AFP

Eltörte a könyökét Sarah Sjöström, a svédek olimpia bajnok úszója. A Swimswam szakportál vasárnapi beszámolója szerint a 27 éves világklasszis kevesebb, mint 200 nappal a tokiói játékok előtt egy barátját látogatta meg hazájában, elcsúszott a jégen, és rendkívül szerencsétlenül esett.

Rene Tour, a svéd válogatott orvosa elmondta, Sjöströmre hétfőn műtét vár és csak ezt követően lehet megmondani, mennyi időt kell kihagynia.

Az 50 és 100 méter gyorson és pillangón is világcsúcstartó úszó – aki 2016-ban, Rio de Janeiróban egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet nyert – Instagram-oldalán azt írta: elkeseredett a sérülés miatt, de rendkívül elszánt, hogy minél erősebben térjen vissza.

„Nyilvánvalóan nagyon rossz az időzítés, eléggé felzaklatott” – mondta a tokiói olimpia egyik legnagyobb svéd éremesélyese.

Ugyanakkor elszánt és motivált vagyok, hiszen láttam olyan sportolókat, akik erősebben térnek vissza sérülés után. Most ők adnak nekem nagy inspirációt.

Orvosa szerint az úszó jól kezelte a helyzetet.

„Nagyon nehéz délutánja volt, de Sarah kemény és jókedvű ember. Erősen jön majd ki ebből. Az első megjegyzése az volt, hogy jó, hogy a jobb karja sérült meg, mert balkezes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik