Sport

David Davis: A saját hibáinkba haltunk bele

MTI/EPA/Getty Images/Martin Rose
MTI/EPA/Getty Images/Martin Rose

Pár nap különbséggel kétszer is kikapott a Barcelonától a Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában: a hazai 34-37-es vereség után Spanyolországban hét góllal nyert a rivális, amely már biztosan ott lesz a sorozat negyeddöntőjében. A Veszprém legutóbbi öt tétmérkőzésén maradt nyeretlen – a hétvégén a Csurgó ellen játszott például döntetlent az NB I-ben –, a csapat dolgát pedig csak nehezítette, hogy Székely Márton, Rasmus Lauge Schmidt, Kent Robin Tönnesen, Petar Nenadic, Andreas Nilsson és Vuko Borozan is hiányzott, így a szakmai stáb mindössze 12 mezőnyjátékost nevezett a meccsre.

Kapcsolódó
Hét góllal verte a Barca a tartalékos Veszprémet
A hazai vereség után Spanyolországban is kikapott a magyar kézilabdacsapat.

Egy félidő után még 15-15 volt az állás, így nem csoda, hogy a vezetőedző, David Davis is elégedett volt azzal, ahogyan azt a meccset követően elmondta. A második játékrészben viszont sok hibával játszott a Veszprém, ez pedig hamar el is döntötte a mérkőzést.

„Szerettünk volna jobban kezdeni, mint a legutóbbi meccseinken, és ez most sikerült is, a játékosok hozzáállása is jobb volt. A második félidőben aztán elkezdtünk hibát hibára halmozni, a Barca pedig lerohanás gólokkal kétgólos előnyt szerzett.

Ez volt a mai vereségünk kulcsa, lényegében a saját hibáinkba haltunk bele

mondta Davis.

Kapcsolódó
Csurgói kézilabdabravúr, az egy pontnak is örülhet a Veszprém
Öttel is vezettek már a somogyiak a sokkal esélyesebb vendégekkel szemben.

A Veszprém még így is a második helyen áll a csoportjában, ugyanakkor csak négy ponttal előzi meg az ötödik Kielt, amely ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A csoportkörből az első két helyezett automatikusan a negyeddöntőbe jut, a 3-6. helyezettekre még vár majd egy párharc, hogy ott lehessenek a nyolc között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik