Sport

Csurgói kézilabdabravúr, az egy pontnak is örülhet a Veszprém

Óriásit fordult a világ a Csurgó férfi kézilabdacsapatával a 2020-21-es szezon első fordulója óta: a szeptember 2-i, veszprémi 19 gólos vereség után vasárnap hazai pályán majdnem legyőzte sokkal esélyesebb ellenfelét.

Kapcsolódó
A világbajnok dánok kézikapitánya elengedné az olimpiát
Ha maradnak a korlátozások és nézők sem lesznek, akkor nincs értelme az egésznek.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Csurgó, Hanusz Egon hat perc alatt négy gólt szerzett, csapata pedig 5-1-es előnyre tett szert. A vendégek nem is nagyon találták a fogást az ellenfélen, Hanusszal sem bírtak, így a szünetre 18-14-es előny alakult ki.

A második félidőt a szlovén Grega Krekic találata nyitotta, de 19-14 után a Veszprém feltámadt, egy másik szlovén, Gasper Marguc vezetésével a 41. percben utolérte ellenfelét (21-21), sőt, Jorge Maqueda találatával 21-22-nél, a mérkőzés során először át is vette a vezetést.

Úgy tűnt, a hosszabb kispaddal bíró vendégek már behúzzák a meccset, de a Csurgó nem adta fel, mínusz kettőről is sikerült fordítani, így az utolsó öt percben 29-28-as előnnyel vágtak neki.

A hajrá nagyon izgalmasan alakult, Krekic 35 másodperccel a lefújás előtt 33-33-ra alakította az állást. A Veszprém az utolsó támadás során még emberelőnybe is került, de az utolsó percre beállt 19 éves Füstös Ádám az utolsó másodpercekben lábbal védte Vuko Borozan átlövését.

A Veszprém ezzel elveszítette százszázalékos mérlegét a bajnokságban. A mezőny legeredményesebb játékosa Hanusz lett 11 góllal (ebből 10-et az első félidőben lőtt), Krekic, illetve Marguc 7-7 találattal zárt.

Férfi kézilabda NB I

Csurgói KK – Telekom Veszprém 33-33 (18-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik