Sport

Csak magukat hibáztathatják az ételmérgezést szenvedő szlovén kézisek

Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Folytatódik a kajacsata az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A középdöntő négyes csoportjában Szlovénia hat ponttal végzett, ami azt jelenti, hogy nem jutott a negyeddöntőbe, a házigazda Egyiptom viszont 7 pontjával bevitorlázott a legjobb nyolc közé.

Az utolsó fordulóban a két csapat éppen egymás ellen játszott, és bár a szlovénok öt góllal is vezettek, a vége 25-25-ös döntetlen lett, ami a házigazdának kedvezett.

A szlovénok teóriája szerint nem véletlenül alakult így az eredmény, mivel a sorsdöntő mérkőzés előtt 24 órával a keret 12 játékosa is ételmérgezést szenvedett.

Kapcsolódó
„Játékosaink visítottak a fájdalomtól, úgy rohantak a vécére, mintha az életük lenne a tét”
Ételmérgezés is közrejátszott a szlovének kiesésébe az egyiptomi kézivébén.

A sztorit a TV2 nevű dán oldal is feldolgozta, amely azonban fontos információval egészítette ki a fejleményeket, mivel megemlítette, hogy a szlovénok azért jártak pórul, mert nem akartak a szállodájukban kínált menüből enni, ezért inkább kívülről rendeltek pizzát.

Morten Henriksen, a dán szövetség sportigazgatója úgy fogalmazott, kicsit komikus a szlovénok panaszkodása, mivel csak magukat hibáztathatják. Henriksen azt is hozzátette, több csapatnak, köztük a dánnak is vannak olyan játékosai, például Johan és Mikkel Hansen, akik gyomorproblémával küzdenek.

Tekintve, hogy a szerdai negyeddöntőben a dánok éppen Egyiptommal találkoznak, így az európai országban árgus szemmel figyelik, nem történik-e náluk is hasonló, mint az összeesküvést sejtő szlovénoknál.

Henriksen azonban azt mondta, nem tartanak semmitől, mert a szállodai személyzet kompetens, és mindent megtesz a megfelelő higiéniai körülmények fenntartásáért, ők maguk pedig csak annyi tehetnek, hogy figyelemmel kísérik a felszolgált ételek elkészítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik