Sport

Rendőri védelmet kapott a horrorbukást okozó kerékpáros, miután kötélhurkot küldtek neki

Sjoerd van der Wal/Getty Images
Sjoerd van der Wal/Getty Images

Dylan Groenewegen kerékpáros augusztusban olyan balesetet okozott a lengyel országúti körversenyen, hogy majdnem belehalt egyik ellenfele, Fabio Jakobsen a bukásba.

Kapcsolódó
Mesterséges kómában van a bringás, aki iszonyatosat bukott a befutónál
Jakobsent intubálták, mentőhelikopter vitte kórházba. Az egyik versenybíró is kritikus állapotban van. Szerencsére a három magyar versenyző nem volt részese a bukásnak.

A holland versenyzőt az események rendkívül megviselték, novemberben eltiltást is kapott az eset miatt, ám azóta rendőrségi ügy lett a balesetből. Groenewegenre ugyanis záporoznak a halálos fenyegetések, ezért rendőri védelmet kapott.

Olyan egyértelmű és súlyos fenyegetések voltak, hogy néhány nap múlva felhívtuk a rendőrséget. Így a következő hetekben ők őrködtek az ajtónk előtt, nem hagyhattuk el spontán a házat, ha mégis kimentünk, egy rendőr kísért

– idézi a cyclingnews szakportál.

A kerékpáros egy különösen hátborzongató esetről is beszámolt, Groenewegennek és barátnőjének egy kötéhurkot küldtek azzal az üzenettel, hogy akasszák fel újszülött gyermeküket. Ez volt az a pont, amikor a rendőrséghez fordultak.

A balesetben kulcscsonttörést szenvedő Groenewegent a nemzetközi szövetség (UCI) kilenc hónapra tiltotta el, a sprinter a május 12. és 16. között sorra kerülő Tour de Hongrie-n térhet vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik