Sport

„Magyarország más kaliber lesz” – csúcsrangadóra készülnek a német kézisek

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Igazi csoportdöntőre készül a német férfi kézilabda-válogatott Magyarország ellen az egyiptomi világbajnokság keddi játéknapján.

Az A csoportot kicsit felborította, hogy a Zöld-foki Köztársaság csak a magyarok elleni tudott kiállni, aztán a koronavírus miatt nem maradt tíz bevethető embere. Így aztán minden meccsüket 10-0-ra elveszítették, ezzel az is kiderült, hogy Uruguay bejutott a vb középdöntőjébe – mínusz 45-ös gólkülönbséggel.

Kapcsolódó
Mégsem héttel, tíz góllal nyertünk a Zöld-foki Köztársaság ellen a kézivébén
Ellenfelünk a koronavírus miatt visszalépett a világbajnokságtól, a pénteki meccset 10-0-val írják jóvá a számunkra.

Az eddigi is biztos volt, hogy a csoport legfontosabb meccsét a magyarok és a németek vívják majd, az első meccset kihagyó kapus, Andreas Wolff egyenesen azt nyilatkozta,

ez a torna legfontosabb meccse, hiszen ez képezi az alapját egy esetleges negyeddöntőnek.

„Valóban olyan lesz, mint egy döntő, hiszen két rendkívül fontos pontról van szó. A B csoport olyan kiegyensúlyozott, hogy még egyik csapat sem jutott tovább. Spanyolország az egyik esélyes, de még nem találta meg a bajnokság ritmusát. Ezen a tornán minden előfordulhat, tehát hihetetlenül fontos lenne magunkkal vinni ezt a két pontot” – nyilatkozta Alfred Gislason kapitány.

Ami a keretet illeti, a már említett Wolff mellett Johannes Bitter lesz a másik kapus, a többi esetleges változásról még semmit sem tudni. Ami biztos, hogy Tobias Reichmann megsérült, de Patrick Groetzki elképzelhető, hogy vállalja a játékot.

Kapcsolódó
Súlyos sérülést szenvedett a francia kéziválogatott kapusa
Egyiptom csak 40 percig varázsolt a svédek ellen, Portugália hibátlanul jutott tovább.

Miután a németek vasárnapi, Zöld-foki Köztársaság elleni mérkőzése elmaradt, a szakvezetés két edzést tartott.

„Csalódott voltam, hogy nem tudtunk játszani, mert szívesen kipróbáltam volna pár taktikai dolgot. A védelmen még dolgoznunk kell, és szerettük volna kipróbálni Moritz Preusst, Antonio Metznert, Patrick Schmidtet és Marian Michalczikot. Nem volt más választásunk, 40 perces edzőmeccset csináltunk, így versenykörülmények között edzhettünk a ritmus megtartása érdekében” – mondta Gislason.

Hozzátette, kiváló a légkör és a csapatszellem, minden játékosa jó benyomást tett rá.

Jó úton járunk, de Magyarország más kaliberű lesz, mint előző idei ellenfeleink. A védekezésben még agresszívabbnak kell lennünk.

Paul Drux, a Füchse Berlin balátlövője azt mondta, legalább annyi pozitívum akad, hogy már szippanthassak kicsit a vb légköréből.

„Nagyon kíváncsi vagyok Magyarországra, mert ez a válogatott lesz az első kemény ellenfél. De összességében az a lényeg, hogy játszani akarunk, és a pályán szeretnénk megszerezni a pontokat, nem a zöld asztalnál.”

A legutóbb harminc évben, amióta egységes Németországról beszélhetünk 30 alkalommal találkozott egymással a két csapat. A mérleg nagy német fölényt mutat: 21 győzelem és 3 döntetlen mellett a magyarok mindössze hatszor nyertek.

Tétmeccsen legutóbb éppen tíz éve: 2011. január 24-én, Jönköpingben egy világbajnoki középdöntő-mérkőzésen 27-25-re győztünk. A jelenlegi keretből Mikler Roland és Lékai Máté is már akkor is a csapat tagja volt.

Férfi kézi-vb, A csoport

20.30: Magyarország – Németország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik