Sport

„Nehéz ilyen együttesek ellen megfelelő hőfokon kézilabdázni” – a kapitány szerint lépett előre a válogatott

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

A magyar férfi kézilabda-válogatott még sosem dobott annyi gólt a világbajnokságon, mint tette azt Uruguay ellen, a csapat döcögős első félidőt követően nyert 44-18-ra. A győzelem azt is jelenti, hogy két pontot már biztosan visz magával a középdöntőbe Magyarország, amely kedden a németek ellen a csoportelsőségért játszik majd.

Nehéz ilyen együttesek ellen megfelelő hőfokon kézilabdázni,

így arra hívtuk fel a fiúk figyelmét, hogy türelmesen játsszanak, főleg védekezésben, illetve a keresztmozgásokat is szerettük volna erőltetni, mivel ezzel össze tudtuk zavarni az ellenfelünk és a gyakorlásnak is megfelelő volt. Szintén kértük, hogy sokat fussanak, hogy diktáljunk jó tempót. Úgy gondolom, tudtunk előre lépni, voltak jó periódusaink, ezekből kell tovább építkeznünk” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Gulyás István a mérkőzést követően.

Kapcsolódó
Kiütéses győzelemmel folytatta a vébét a kéziválogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte az Egyiptomban zajló világbajnokságon, Uruguayt a vártnak megfelelően nagyon simán verte 44-18-ra a csapat, amivel megdöntötte saját vb-gólrekordját.

A meccs legjobbjának Máthé Dominiket választották, aki nyolc góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Ő arról beszélt, hogy extrán motiváltan lépett pályára.

Nagyon rossz volt, hogy az első mérkőzésen nem léphettem pályára, így a mai találkozóba 100 százalékkal szerettem volna beszállni.

Nehéz volt felpörögni a mai mérkőzésen, de a szünetben megbeszéltük, amit kellett és ennek meg is lett az eredménye. Már a németek ellen készülünk, bár hiányos a keretük, de így is erősek, kemény meccsre számítunk” – mondta a norvég Elverum átlövője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik