Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Élő Sport

Kiütéses győzelemmel folytatta a vébét a kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte az Egyiptomban zajló világbajnokságon, Uruguayt a vártnak megfelelően nagyon simán verte 44-18-ra a csapat még úgy is, hogy akadtak hibák és hullámvölgyek a meccsen. Ezzel Magyarország megdöntötte saját vb-gólcsúcsát. A középdöntő már megvan, kedden Németország ellen a csoportelsőség lesz a tét.

Jól kezdte második csoportmeccsét a magyar csapat, amelyben Székely Márton remekül védett, eleinte pedig jöttek a gólok is. Aztán kissé megtorpant a játék, és ha Uruguay ugyan szorossá nem tette a találkozót, de rávilágított a mieink hibáira. Bár a félidőben nyolc gól volt az előny, ehhez az is kellett, hogy

Székely 20 lövésből 12-őt is kivédett.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP Székely Márton.

Második félidőben már nem ő, hanem a világbajnokságon debütáló Borbély Ádám állt a kapuban, ő is több védéssel segítette a válogatottat – 13/22-es mutatóval zárt. A dél-amerikaiak egyre inkább elfáradtak, a magyar játékosok így több könnyű gólt is szereztek leindításból, időnként pedig sikerült a játékot is színezni. A bátran vállalkozó Máthé Dominik tíz dobásból nyolc gólt szerzett, a második legeredményesebb játékosunk Győri Mátyás volt öt találattal. Összesen 13 magyar játékos szerzett gólt.

Magyarország megdöntötte saját világbajnoki gólcsúcsát, a rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette.

Talán furcsán hangozhat 26 gólos győzelmet követően, de nem volt tökéletes a játék. Már csak azért is meg kell ezt jegyezni, mert kedden jön a németek elleni csoportrangadó, ahol az első hely lesz a tét.

Kapcsolódó
A zöld-fokiak nem állnak ki a németek ellen a kézivébén
Nem kíméli a koronavírus a csapatot, emiatt nem vállalják a játékot.

A csoport másik meccsére a zöld-fokiak nem álltak ki, már ellenünk is csak tizenegy játékosuk volt, azóta további két kézis lett koronavírusos, így nem volt meg a minimális létszám. Az IHF 10-0-val írta jóvá a meccset a németeknek, akik a két pontot is megkapták.

Az Európa-bajnok spanyol válogatott 27-26-ra legyőzte Lengyelországot. A MOL-Pick Szeged játékosa, Joan Canellas egy, a Telekom Veszprémet erősítő Jorge Maqueda két góllal járult hozzá a sikerhez. A spanyolok ezzel biztosították továbbjutásukat a B csoportból, és a középdöntőben a magyarokkal is találkoznak. A D csoportban az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia húsz góllal győzte le a Kongói DK együttesét, és szintén továbbjutott.

Kézilabda-világbajnokság, A csoport, 2. forduló

Magyarország-Uruguay 44-18 (16-8)

 

lövések/gólok: 60/44, illetve 58/18

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1

kiállítások: 6, illetve 4 perc

 

Magyarország: Székely – Lékai 4, Máthé 8, Sipos, Bánhidi 3, Bodó 4, Bóka 4, cserék: Rodríguez 3, Hanusz 1, Győri 5, Rosta 4, Ancsin 4, Szita 1, Borbély, Hornyák 1, Sunajko 2, szövetségi kapitány: Gulyás István

 

Az állás: 1. Németország 4 pont (53-14), 2. Magyarország 4 (78-45), 3. Zöld-foki Köztársaság 0 (27-44), 4. Uruguay 0 (32-87)

 

További eredmények:

B csoport (Új Főváros):
Spanyolország-Lengyelország 27-26 (14-11)
Tunézia-Brazília 32-32 (20-16)

Az állás: 1. Spanyolország 3 pont, 2. Lengyelország 2 (56-55), 3. Brazília 2 (61-61), 4. Tunézia 1

C csoport (Alexandria):
Horvátország-Angola 28-20 (12-11)
Katar-Japán 31-29 (15-16)

Az állás: 1. Katar 4 pont, 2. Horvátország 3, 3. Japán 1, 4. Angola 0

D csoport (Kairó):
Dánia-Kongói DK 39-19 (23-10)
Argentína-Bahrein 24-21 (12-10)

Az állás: 1. Dánia 4 pont (73-39), 2. Argentína 4 (52-43), 3. Bahrein 0 (41-58), 4. Kongói DK 0 (41-67)

Kiütéses győzelemmel folytatta a kéziválogatott a vébén

A magyar férfi kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte az Egyiptomban zajló világbajnokságon, Uruguayt a vártnak megfelelően nagyon simán verte 44-18-ra a csapat még úgy is, hogy akadtak hibák és hullámvölgyek a meccsen. A középdöntő már megvan, kedden Németország ellen a csoportelsőség lesz a tét.

A magyar együttes megdöntötte saját világbajnoki gólcsúcsát, a rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette.

44-18

Borbély még bemutatott egy védést a legvégén, Sunajko pedig a sokadik gyorsindítást zárta le góllal.

44-18-ra nyert a magyar válogatott.

40-17

Csak idő kérdése volt, hogy elérjük a negyven gólt a mérkőzésen. Rosta volt az elkövető az 56. percben.

37-16

Ancsint kiállították, de ez eleinte nem volt annyira feltűnő, mert egy technikai hiba utáni gyorsindítást Rosta fejezett be góllal. Aztán egy rontott uruguayi lövés következett, de Szita lövését aztán védte a dél-amerikaiak kapusa, Viera ráadásul még üres kapus gólt is dobott. Szita aztán a következő támadásban már nem hibázott.

35-15

Színezzük a játékot, Hornyák passza után győri kínai figura végén talált be. Győri aztán bemutatta, hogy egyedül is meg tudja oldani az uruguayi védelem ellen, lábon verte meg ellenfelét, hogy aztán higgadtan befejezze a támadást. Borbély közben szépen tornázza fel a védési hatékonyságát, Győri pedig most gólpasszt adott Rostának.

Közte húsz.

32-15

Az elmúlt percek nagy rohanásban teltek. Az lőző két uruguayi gólra hárommal válaszoltunk, Győri, Bodó (óriási bombával) és Hornyák is betalált, miközben Borbélynak volt két védése is. De Agrela szakította meg a magyar gólsorozatot.

29-14

Jót tett az időkérés Uruguaynak, dobtak legalábbis két gólt fél perc különbséggel.

29-12

Uruguay kifulladt, látványosan. Borbély is védésekkel segíti a magyar csapatot, ez egyre inkább elveszi az ellenfél önbizalmát. A mieink közben már több szép figurát elővettek, Bodó és Győri összjátéka különösen szép volt. 29-12-nél uruguayi időkérés.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP A szövetségi kapitány, Gulyás István.

26-12

Egyre jobban nyílik az olló a két csapat közt. Máthé Dominik érzi a játékot, bátran próbálkozik és be is jön, amit eltervez. Közben eredményesek a labdaszerzések utáni lerohanásaink, Pedro is jól szállt be a második félidőben. Úgy ekkora a különbség, hogy amúgy vannak hulámvölgyek a magyar válogatott teljesítményében.

21-10

A jelek szerint a két uruguayi gól most nem zökkentette ki annyira a csapatot, legalábbis Máthé kétszer (egyszer hetesből), valamint Pedro is gólt szerzett, ráadásul még emberelőnybe is kerültünk.

18-10

Túl nagy gólt akart dobni Bánhidi és Bodó is, előbbi az odlalsó kapufát találta el, utóbbi pedig a keresztlécet, ezt követően ráadásul szálről gólt kaptunk. Lékai aztán eladta a labdát támadásban, a leindításból Velazco eredményes.

18-8

Jól indult a második félidő: Pedro indította góllal a játékrészt, majd Borbély mutatkozott be egy védéssel, hogy aztán egy szép támadást Bodó zárjon le góllal.

Folytatódott a mérkőzés

Parádés teljesítménye után Székely Márton leült a kispadra, Borbély Ádám állt be a helyére. Neki ez az első meccse világbajnokságon.

Székely Márton parádézik

Nem lehet eleget hangoztatni. Az első félidőben 20 lövésből 12-őt védett ki, ami nagyon extra,

60 százalékos hatékonyságot jelent.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP Székely Márton.

16-8 - FÉLIDŐ

Nem tartott sokéig az uruguayi feltámadás, a magyar válogatott olykor-olykor tetszetősen játszva ellépett és nyolcgólos előnyben várja a második félidőt – lehetne kilenc is, de Győri hetesét spárgázva védte a kapus. Nem éppen hibátlan a játékunk, de a magabiztos vezetés az megvan.

14-7

Feljöttek az uruguyiak, persze még így is tisztes különbség van a csapatok között. Morandeira, aki tartja a dél-amerikai csapatot, miközben a magyar csapattól becsúszott pár hiba, bár amikor Ancsin a saját, keresztlécről kipattanó lövése után dobott gólt, az elég szép volt.

12-4

Nem kaptunk több gólt emberhátrányban, ez pedig nagyban köszönhető Székelynek, aki a kispadról visszafutva, vetődve akadályozta meg, hogy üres kapus gólt dobjon az uruguayi kapus. Székely újabb védése után Bóka töri meg a magyar gólcsendet.

11-4

Na, két uruguayi gól egymás után. Fabra Gentile értékesített egy hetest, majd Máthé dobott kapufát, ezt követte Rosta kétperces kiállítása és Morandeira találata.

11-2

Ez a gól mindent bemutatott a a mérkőzés eddigi alakulásáról: Máthé indult el a jobbátlövő helyéről, középre húzott, bemutatta a passzt, erre szétrebbent a teljes uruguayi védelem, így teljesen üresen dobhatott gólt középről.

10-2

Székely nagyot játszik, sorra jönnek a védések tőle, míg a túloldalon többnyire gólt dob a magyar csapat: Bodó és Bánhidi összjátéka után Máthé bombázott a kapuba. Lékai dobta meg aztána  tizedik gólunkat, időt is kért az uruguayi kapitány.

7-2

Chaparro rondít bele az összképbe, de aztán Bodó rohan át az urugayi védelmen, majd Bóka is újabb gólt szerez. A várakozásoknak megfelelően kézben tartja a magyar válogatott a meccset.

5-1

Székely mutatott be újabb védést, ami után erohantuk az ellenfelet, de Bodó lövését bravúrral hárította az uruguayi kapus. Eladta aztán a labdát az ellenfél, Bóka pedig köszönte szépen. Székely-védéssel és Lékai-góllal folytatódott a mérkőzés, kezdünk ellépni.

3-1

Máthé ragasztott be újabb bombát az uruguayi kapuba, és ugyan szépített a dél-amerikai csapat, a vébén az első meccsét játszó Bodó is a kapuba pattintott.

1-0

Megszenvedtünk érte, de a miénk a vezető gól. Székely védett hármat is, az egyik kifejezetten látványos volt, majd Máthé dobta be a meccs első gólját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.