Sport

A legutóbbi vb-utolsó adott leckét a horvát kézilabda-válogatottnak

A férfi kézilabda-világbajnokság első fordulójának egyik legnagyobb meglepetését a japán válogatott aratta, a két évvel ezelőtti vb utolsó helyezettje ugyanis 29-29-es döntetlent játszott a tavalyi Eb-ezüstérmes horvátok ellen.

A távol-keletiek végig kézben tartották az irányítást, egy nagyszerű kezdést követően az első félidőben már hat góllal is vezettek (14-8-ra, majd 17-11-re), és a horvátok csak a 48. percben tudtak egyenlíteni.

Lino Cervar csapata 23-23 után négy támadást is vezethetett a vezetés megszerzése érdekében, de egyiket sem tudta kihasználni. Az utolsó percben Josino Tacuki góljával 29-28-ra ismét Japánnál volt az előny, a horvátoknak 24 másodpercük maradt az egyenlítésre, amit végül Ivan Cupic hetesből meg is szerzett (29-29).

Ez egyáltalán nem sokk. Az volt a sokk, amikor előre kijelentették, ezt a meccset biztosan megnyerjük

– jelentette ki Lino Cervar szövetségi kapitány.

„Figyelmeztettem a srácokat, hogy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, csak a naivak gondolták, hogy könnyen behúzzuk a győzelmet. Tudjuk, mi a helyzet és milyen ez a vébé, előre jeleztem is. Nem játszottunk jól és a védekezésünk sem volt kellőképpen mobil”

Cervar szerint sokat kellett cserélnie, hogy megtalálja az ideális felállást és csapata visszajöjjön a meccsbe. Csak azt sajnálja, hogy irányítója, Luka Cindric sérülés miatt nem bírta végig a mérkőzést.

Nincs száz lövőnk, nem vagyunk olyanok, mint a franciák. Önkritikusnak kell lennünk: nem szenvedtünk vereséget, mondhatni megúsztuk, ez emlékeztessen bennünket a következő mérkőzésekre is

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik