Sport

Tizenhat kiállítással kezdődött a kézilabda-világbajnokság

MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP
MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Egyiptom nyert a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitómérkőzésén Chile ellen.

Kapcsolódó
Egyiptom titkos esélyesként várja a kézivébé rajtját
Két éve ifjúsági vébét nyert, a felnőttek között is nyolc közé jutott az észak-afrikai csapat.

A vb házigazdája 2-2 után egy 6-1-s sorozattal komolyan ellépett ellenfelétől, amelynek inkább csak egy-egy momentuma volt, mint jó szériája. Ugyan a mérkőzés nem volt durva, minden apró szabálytalnságot kiszúrt és büntetett a német játékvezetői páros, akár a mezráncigálásért is jött kiállítás. A szigorú bíráskodás viszont ahhoz vezetett, hogy potyogtak a kétperces emberelőnyök a meccsen összesen tizenhatszor állítottak ki kézist. Legrosszabbul a chilei Javier Frelijj járt, aki 33 perc alatt begyűjtötte mindhárom kiállítását.

Egyiptom 18-11-re nyerte az első félidőt, így kissé kényelmesre vette a mérkőzést, Chile viszont nagyon szimpatikusan hajtott végig, így a meccs hajrájában úgy jött föl öt gólra, pedig a házigazda kilenccel is ment már. Roberto Parrondo a visszaesést látva visszaküldte az utolsó tíz percre legerősebb csapatát és végül 35-29-re Egyiptom nyerte a találkozót.

A veszprémi Omar Yahia négy gólt lőtt.

Végeredmény – Kézilabda-vb, G csoport, 1. forduló

Egyiptom-Chile 35-29 (18-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik