Sport koronavírus

A norvégok nagyon kiakadtak a kézivébé rendezésétől

Luka Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images
Luka Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images

Szerda este kezdődött a kézilabda-világbajnokság, de máris káoszba fulladt az egész torna. Először Csehország, majd az Egyesült Államok csapata lépett vissza a vébétől koronavírusos esetek miatt, de számos másik válogatott is sok hiányzóval küzd, mint Brazília, vagy a Zöld-foki szigetek válogatottja.

Kapcsolódó
„Aggódom az egészségi állapotom miatt” – letaglózta az amerikaiakat, hogy nem lehetnek ott a vébén
A Gyöngyös kapusa is a fertőzött játékosok között van. Az Egyesült Államoknak vissza kellett lépnie a világbajnokságtól.

Ilyen körülmények között azt hihetnénk, a vb helyszínén hatalmas a szigor, ám a norvég VG beszámolója szerint óriási a káosz az egyiptomi buborékban. A portál Sander Sagosent kérdezte a buborékon belüli életről, a norvégok klasszisa pedig elborzasztó képet festett az állapotokról.

Nem tudom, hogy egyáltalán buboréknak lehet-e ezt nevezni. Itt az emberek maszk nélkül járkálnak ki és be és az összes csapat együtt eszik. Nem tartanak be semmit, amit megígértek nekünk

– idézi Sagosent a VG.

A norég kézis azt is elmesélte, hogy az edzésekkel is meggyűlt a válogatott baja, így a mérkőzésekre való felkészülés is nehéz. A skandinávok csapatorvosa, Thomas Torgalsen arra panaszkodott, hogy a norvégok lakhelyének folyosóján hozták létre a koronavírustesztelésre szolgáló állomást. Torgalsen azt is kiemelte, hogy túl közel élnek egymáshoz a csapatok, nincs elkülönítve senki egymástól rendesen.

Meg vagyok döbbenve, meglepően nagy a forgalom a folyosónkon, rengeteg ember sétálgat itt, akikről azt sem tudjuk, kicsodák. Zavaros az egész

– mondta a norvégok csapatorvosa.

A beszámoló végén már arról esik szó a cikkben, hogy le kellene-e fújni a világbajnokságot ebben a formában, vagy sem és bár nyíltan senki nem felelt igennel, már Sagosen és a szövetségi kapitány is efelé hajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik