Sport koronavírus

Visszalépett egy európai válogatott a kézivébétől

Facebook.com/czechhandball
Facebook.com/czechhandball

Csehország válogatottja koronavírusos megbetegedések miatt nem indul a szerdán kezdődő egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, a helyére Észak-Macedónia csapata ugrik be.

Kapcsolódó
El sem utazott a vébére, de máris kellemetlen meglepetés érte a férfi kéziválogatottat
A Zöld-foki köztársaság elleni első meccs fontos, cél a továbbjutás, Bodó később csatlakozik.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapja szerint a cseh küldöttség eredetileg kedden akart elutazni az észak-afrikai országba, majd ezt szerdára módosította, végül jelezte, hogy nem tud részt venni a tornán.

„Miután hétfőn és kedden is elvégeztük a kötelező teszteket, a szövetség úgy döntött, az orvosokkal egyetértésben a cseh válogatott nem vesz részt a világbajnokságon” – jelentette be a cseh szövetség a kedd délutáni rendkívüli sajtótájékoztatón.

Ez az egyik legnehezebb döntés, amelyet karrierem során meg kellett hoznom. A kiválasztott 21 játékosból 17 nem állt a rendelkezésünkre, a kapitány is beteg, így minden csak abszolút improvizáció lehetett volna

Megpróbáltunk mindent, de nem reálisak a körülmények. Kritikus helyzetről van szó. Elrepülhetnénk olyan játékosokkal is, akik még nem estek áét a fertőzésen, de fennállna annak a kockázata, hogy ők is megkapják a betegséget. Egészségügyi szempontból szerencsejátékként és kockázatként értékeltük a helyzetet” – nyilatkozta Daniel Curda, az elnökség férfi szakágért felelős tagja.

„Semmilyen szankcióval nem sújt bennünk et az IHF, de mindenképpen részletes magyarázatot akar kapni arról, hogy miért maradtunk távol az eseménytől. Öt válogatott áll készenlétben, amelyek közül Észak-Macedónia áll az első helyen” – mondta Jaroslav Chvalny, a cseh szövetség elnöke.

Az egy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon 15. helyezett Észak-Macedónia a kairói G csoportban Svédországgal, a házigazda Egyiptommal, valamint Chilével találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik