Sport

El sem utazott a vébére, de máris kellemetlen meglepetés érte a férfi kéziválogatottat

Andreas Hillergren/MTI/EPA/TT Hírügynökség
Andreas Hillergren/MTI/EPA/TT Hírügynökség
A magyar férfi kézilabda-válogatott pénteken, a Zöld-foki köztársaság nemzeti csapata ellen kezdi meg szereplését az egyiptomi világbajnokságon. A cél a csoportelsőség, és az, hogy a csapat a tavalyi Eb-hez képest is továbbfejlődjön. Egy váratlan dolog már történt, és még ki tudja, milyen meglepetésekre kell felkészülni.

A keddi sajtótájékoztatón Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke úgy fogalmazott, nem szeretnék lebecsülni az ellenfeleket, de szeretnének minél több ponttal bekerülni a középdöntőbe.

Kapcsolódó
Káosz-vb: több kézis is koronavírusos a magyar válogatott ellenfelénél
Hét játékos tesztje lett pozitív, csütörtökön már meccs lenne, de még nem érkeztek meg Egyiptomba.

A Zöld-foki köztársaság elleni első meccs fontos, de ne feledjük, egy kötelező győzelemnek ígérkező mérkőzés szokott a legnehezebb lenni.

A csoport záró fordulójában a németeket is szeretnénk legyőzni. Nem vagyunk esélyesek, de bennünk van a bizonyítási vágy” – nyilatkozta.

Gulyás István szövetségi kapitány arról beszélt, a rendelkezésre álló időt sikerült kihasználni, bár azt sajnálja, hogy a szlovákokkal tervezett két összecsapás elmaradt.

„Ez deficitet okozott, hiszen nem tudjuk, hol tartunk, de abban bízunk, az első két meccsen utolérjük magunkat” – nyilatkozta.

Hozzátette, vakon tapogatóznak, hiszen semmit sem lehet biztosan tudni, csak jönnek a hírek a vírusfertőzöttekről, ez nagyban befolyásolhatja a torna kimenetelét.

Kapcsolódó
Letarolta a koronavírus az amerikai kéziseket, 12 játékos utazik a vébére
Kínkeserves világbajnoki nyitómeccs vár az Egyesült Államok csapatára.

„Próbáltuk előregondolkodni és tervezni, de néhány napja kiderült, más szállodába kerülünk, így minden megváltozott. A srácokkal együtt derűlátóak vagyunk, lépésről lépésre haladunk és nagy jelentőséget tulajdonítunk az első meccsnek, amelyet nem szabad félvállról venni.”

Gulyás elmondta, a modern korban már nincs ismeretlen csapat, a legutóbbi Afrika-bajnokságról van négy felvételük is a Zöld-foki köztársaság csapatáról, de még Uruguayról is sikerült kettő – igaz, nem a legfrissebb – meccs felvételét beszerezni.

Mikler Roland hangsúlyozta, egy éve élete legjobb döntését hozta meg, amikor a vacillálás ellenére úgy döntött, ott lesz az Európa-bajnokságon.

„Az egy olyan világverseny volt, ahol az esélytelenek nyugalmával, felszabadult játékot tudtunk nyújtani – kutya kötelességünk ugyanezt a mentalitást mutatni most is. Egyetlen kérésem a csapat felé, hogy csak és kizárólag magunkkal foglalkozzunk, ne a körülményekkel” – mondta.

Lékai Máté éppen ellenkező előjellel gondolhatott vissza az egy évvel korábbi Eb-re, hiszen nem állhatott a válogatott rendelkezésére.

A vébén az a cél, hogy továbbfejlődjünk, hogy egy kicsivel jobbak legyünk, jobban játsszunk. Csak abban bízom, nem lesz sérülés és fertőzés, azaz minden renden alakul.

Ami a keretet illeti, Bodó Richárd, a szegediek átlövője később csatlakozik a kerethez, mert felesége kisbabát vár. Az MKSZ egyébként  a negyeddöntőbe jutást várja el.

Az utazó keret (Forrás: MKSZ)

A magyar férfi kézilabda-válogatott kerete:

Kapusok:   Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők:  Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők:   Ancsin Gábor, Balogh Zsolt (mindkettő Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum).
Irányítók:  Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (FTC)
Beállósok:  Bánhidi Bence, Rosta Miklós (mindkettő Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüred)
Balátlövők:   Bodó Richárd (Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Szunajko Stefan (Tatabánya)

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései
Január 15., 20.30: Magyarország – Zöld-foki köztársaság
Január 17., 20.30: Magyarország – Uruguay
Január 19., 20.30: Magyarország – aNémetország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik