Sport

Máthé Dominik az elődöntőt sem tartja elérhetetlennek a kézivébén

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Máthé kifejezetten élvezi a légiósok életét, és most arra készül, hogy a jövő héten kezdődő egyiptomi világbajnokságon a norvégiai tapasztalatait is kamatoztatva gólokkal segítsen.

Kapcsolódó
Kulcsemberét veszítette el a vébé előtt a magyar férfi kéziválogatott
A koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt.

„Tapasztaltabbnak és harcosabbnak érzem magamat, mint amilyen 2019-ben voltam, noha már akkor is úgy emlegettek, mint aki akkor se rezzen össze, ha az ördöggel találja szemben magát” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Máthé, aki az idei világbajnokságon már a magyar válogatott egyik húzóembere lehet.

„Nyíregyházán tapasztaltam először, hogy az ellenfél játékosai a kemény meccseken eszközökben nemigen válogatva igyekeznek már a lövés előtt levadászni, és ez a helyzet az után se változott, hogy a Balatonfüred kézilabdázója lettem. Megtanultam, hogy miként lehet a védők eszén túljárni, és zokszó nélkül elviselni, hogy ütnek-vágnak a pályán.

A 14 csapatos norvég bajnokságban sem Hamupipőkék futnak ki a pályára, a küzdelmek soha nem lefutottak. Volt úgy, hogy az utolsó előttit is csak egy góllal tudtuk legyőzni, szóval a lendületből soha nem szabad visszavenni.

Kapcsolódó
Robbant Mikkel Hansen nyilatkozata, de akadt vele egy kis baj
A PSG világklasszisa a világbajnoki szereplés lemondását fontolgatta – de azt már hetekkel ezelőtt történt.

Büszke arra, hogy teljes mértékben élvezi a bátor és eredményes játékát nagyra értékelő Börge Lund bizalmát, aki tavaly vette át az Elverum irányítását, miközben 2016 óta ő a norvég férfiválogatott másodedzője is.

„Ha valamiből erőt tudok meríteni, azt két dolognak köszönhetem. Még mindig él bennem és erős motivációt jelent a számomra, hogy 19 évesen világbajnoki szereplő lehettem, és ott olyan teljesítményt nyújtottam, amelynek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a kedvelőim száma. Kevés csapatjátékosnak adatik meg, hogy húszéves kora előtt már a nagyok között küzdhessen, hát még akkor, ha egy csapatban játszhat Nagy Lászlóval. Ez önmagában is egy álom beteljesülését jelentette” – tette hozzá.

A másik hajtóerőt az a bizalom jelenti, amit Elverumban tapasztal, ahol Lund edző egyre nagyobb feladatokat bíz rá. Máthé jó magyar szereplést vár az egyiptomi világbajnokságtól.

Ha minden jól megy, csoportelsőként mehetünk tovább, amihez persze a németeket is le kell győzni, további magabiztos meneteléssel pedig talán az elődöntő is elérhetővé válhat a számunkra

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik