Sport

Ismét a Népligetben játssza a BL-meccseit az FTC kézicsapata

John Randeris/MTI/EPA/Ritzau
John Randeris/MTI/EPA/Ritzau

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata az Érd Aréna helyett ismét népligeti otthonában, az Elek Gyula Arénában játssza hazai mérkőzéseit a Bajnokok Ligájában.

Kapcsolódó
Kulcsemberét veszítette el a vébé előtt a magyar férfi kéziválogatott
A koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt.

A klub honlapján Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető-igazgatója elmondta, a befogadóképességet leszámítva az Elek Gyula Aréna mindenben megfelel a BL-mérkőzések követelményeinek, de mivel a koronavírus-járvány miatt csak zárt kapuk mögött lehet meccseket rendezni, a nézőtér mérete irreleváns. Ezért kérvényezték az európai szövetségnél (EHF), hogy ismét otthon játszhassanak, az EHF pedig hozzájárult a helyszínváltoztatáshoz.

A CSM Bucurestit szombaton már biztosan itthon fogadhatjuk, és bízom benne, hogy amennyiben addig a járvánnyal kapcsolatos szabályozás nem változik, akkor az Esbjerg, valamint a Metz elleni csatát is itt vívhatjuk meg, de utóbbiakról később dönt a szövetség

– magyarázta Bognár.

Az őszi idényben koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztott mérkőzések közül a francia Metz HB elleni, hazai találkozót január 20-án, a norvég Vipers Kristiansand elleni idegenbeli meccset pedig január 27-én pótolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik