Sport

A Veszprémet kiejtő Kiel nyerte meg a Bajnokok Ligája döntőjét

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Telekom Veszprémet hosszabbításban kiejtő THW Kiel megverte a Barcelonát kedd este a Bajnokok Ligája döntőjében.

Kapcsolódó
Hétgólos hátrányból fordított, de hosszabbításban lemaradt a BL-döntőről a Veszprém
Hihetetlenül izgalmas és fordulatos volt a Kiel elleni mérkőzés.

Azok után, hogy a Barcelona gyakorlatilag átgázolt a PSG csapatán az elődöntőben, mindenki a katalán sztárcsapattól várta, hogy ellépjen a Kiel elleni fináléban. Ehhez képest majdnem két percbe telt, hogy beinduljon a gólgyártás és bár a németek kezdték, felváltva potyogtak a gólok. Nagyon ritkán tudott kettővel meglógni a Veszprém legyőzője, ráadásul a Kiel 3-0-s sorozatásra egy 3-0-s szériával felelt a Barca. Az utolsó pillanatokban azonban belebakiztak a katalánok a meccsbe és két gyors góllal 19-16-ra lépett el a német csapat.

Térfélcsere után tehát három gólt kellett ledolgozni a Barcelonának, de 21-19-nél nem jutott közelebb, sőt a 44. percben már öttel ment a Kiel. A németek tudatosan lassították a játékot, a katalánoknak csaknem nyolc percbe telt, mire újra bevették a második félidőben remeklő Niklas Landin kapuját. Az utolsó hat percre háromra faragta hátrányát a Barca, de a sorsdöntő pillanatokban, hetesnél és üres kapus támadásnál is bakizott, amit a németek könyörtelenül megbüntettek.

A Barcelona sorozatban 63 tétmérkőzést követően kapott ki újra, ezalatt 22-szer őrizte meg veretlenségét a BL-ben. Ehhez képest a Kiel úgy győzte le a döntőben, hogy egyedül 3-2-nél vezetett a Barca.

Ez a német kézilabdacsapat negyedik Bajnokok Ligája győzelme, 2007, 2010 és 2012 után 2020-ban jutott föl újra Európa trónjára.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, döntő

THW Kiel (német) –  Barcelona (spanyol) 33-28 (19-16)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik