Sport

A Guiness-rekorder magyar karatés bekerülhet a legjobb harcművészek közé

Ludus Alliance
Ludus Alliance

A Guiness-rekorder magyar karatés – 0,476 másodperccel övé a leggyorsabb köríves rúgás –, Nagy Botond is indult azon a versenyen, amelyen különböző küzdősportok képviselői mérik össze az erejüket egymással.

A 15 indulót – van köztük világbajnok karatés és kick-boxos, de veretlen MMA-harcos és olimpiai bajnok tekvondós is – négy csoportba sorolták, és a versenyzőknek három kategóriában (reakcióidő, gyorsaság, ütéserősség) kell feladatokat teljesíteniük.

A koronavírus-járvány miatt az egész verseny online zajlik, mindenki az otthonában vagy az edzőteremben készíti el a videókat, ami alapján aztán megszületik az eredmény.

Nagy Botond a csoportjában holtversenyben az élen zárt tekvondóssal, az amerikai Damian Villával, így egy újabb feladat dönti el, ki jut majd közülük az elődöntőbe.

Az ügyességi verseny mellett zajlik egy másik is, ahol a szurkolói szavazatok döntenek. A szavazás december 28-ig zajlik, és a győztes 2000 dollárt kap. Aki szeretné leadni a voksát Nagy Botondra, az megteheti itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik