Sport

Vb-döntőbe jutott a 13 éves magyar sakkozó

KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP
KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP

A döntőkhöz érkezett az Ifjúsági Korcsoportos Online Sakk Világbajnokság. A több száz induló között 20 tehetséges magyar ifjúsági játékos is lehetőséget kapott. Köztük a 14 éven aluli lányok mezőnyében indult Gaál Zsóka, aki 5. kiemeltként a legjobb 16 között csatlakozott a küzdelmekhez, a sakkszövetség közleménye szerint orosz és két kiemelt amerikai ellenfelet verve jutott el a döntőbe.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm az amerikai Wu Rochelle-t. Az első partiban a játszma korai szakaszában ellenfelem döntő hibát vétett, amit sikerült kihasználnom. A második játszma előtt kicsit jobban izgultam, mivel tudtam, hogy elég a döntetlen a továbbjutásomhoz. Ellenfelem sötéttel kénytelen volt nyerésre játszani, de szerencsére nem volt átütő a támadása, így sikerült 2-0 arányban nyernem” – nyilatkozta a 13 éves Gaál Zsóka.

Az ajkai lány ezzel bejutott a vb-döntőbe, ahol a 7. kiemelt holland Eline Roebers lesz az ellenfele. A december 22-én 16 órától kezdődő mérkőzés élőben követhető ITT, míg ITT a torna honlapja érhető el. A játékosok 15 perc + lépésenként 5 mp játékidejű mérkőzéseket vívnak egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik