Sport

A horvát csodacsapat a dánokat is sokkolta, bronzzal zárta az Eb-t

HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

A horvát válogatott nyerte a Dániában zajló női kézilabda-Európa-bajnokság bronzmeccsét, miután 25-19-re legyőzte a házigazda csapatot. Ez volt Horvátország első érme nagy tornán.

3-0-s rohammal kezdték a horvátok a meccset, de az első félidőnek volt olyan szakasza, amikor a dánok vezettek hárommal. Elég szoros volt összességében a mérkőzés, a 41. percben még 18-18 volt az állás.

Aztán Dánia leblokkolt.

Egyre több hibát csinált támadásban a hazai csapat, a horvátok pedig szép fokozatosan léptek el. Mire Hojlund megtörte a 17 perces gólcsendet, addigra eldőlt a mérkőzés, az ötgólos Katarina Jezic vezette horvátok végül 25-19-re nyertek.

Kapcsolódó
A kézilabda az új foci?
Tömérdek pénz áramlott a magyar kézilabdába, és bár tehetségek feltűnnek, felnőtt szinten kevés eredménye van a sportágnak, erre példa a mostani Európa-bajnokság, ahol a 10. helyen zárt a női válogatott.

A koronavírus-helyzet miatt a legjobb horvát játékosok nem is csatlakoztak a csapathoz, ahogy a szövetségi kapitány, Nenad Sostaric mondta korábban: a jelenlegi keretben mindössze öten vannak, akik profiként foglalkoznak ezzel a sportággal, a többiek mind tanulók. Az NB I-et ketten képviselték a csapatban, a már említett Jezic (Siófok) és Tea Pijevic (Alba Fehérvár), a kapus 44 százalékkal védett a bronzmeccsen.

Női kézilabda-Európa-bajnokség, bronzmérkőzés

Horvátország – Dánia 25-19 (11-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik