Sport

Veszprém után Svédországban sem vált be Ljubomir Vranjes

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Felajánlotta lemondását Ljubomir Vranjes, az IFK Kristianstad férfi kézilabdacsapatának edzője, és ezt az elnökség elfogadta.

A játékosként olimpiai ezüstérmes, egyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok klasszis edzőként Flensburgban érte el a legnagyobb sikereket, ahol a német csapatot 2012-ben KEK, két évvel később Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette.  2017-ben a Veszprém szerződtette, majd hamarosan ő lett a szövetségi kapitány is, azonban 2018 októberében a gyengébb eredmények miatt távoznia kellett.

Kapcsolódó
A kézilabda az új foci?
Tömérdek pénz áramlott a magyar kézilabdába, és bár tehetségek feltűnnek, felnőtt szinten kevés eredménye van a sportágnak, erre példa a mostani Európa-bajnokság, ahol a 10. helyen zárt a női válogatott.

Így került 2019 februárjában az IFK Kristianstadhoz, amely a 2020-21-es szezont nagyszerűen, hét győzelemmel kezdte. Azonban október 23-án, a Guif elleni hazai 30-29-es vereséggel valami megtört. Azóta ugyanis nyolc mérkőzésen mindössze kétszer győzött, hatszor kikapott, így 16 mérkőzés után 18 ponttal csupán a 7. helyen áll.

„Ljubo felvette a kapcsolatot az igazgatósággal, és kijelentette, hogy ebben a helyzetben, amibe az IFK került, szívesen át adja a helyét. Az igazgatóság hosszú tanácskozás után beleegyezett ebbe.

Mindannyian törődünk a klub jövőjével, és egyetértünk abban, hogy valamit változtatnunk kell

– írta hivatalos honlapján az IFK Kristianstad.

A klub hozzátette, a szakember két év alatt mindent megtett, hogy sikerre vezesse a csapatot, amiért köszönetet mondanak neki. Utódja egyelőre megbízott edzőként Uffe Larsson lesz, Vranjesnek marad a szlovén válogatott kispadja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik