Élő Sport

Nem úsztuk meg a norvégok elleni súlyos vereséget a kézi Eb-n

Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP
Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP
Utolsó mérkőzésén sima, 32-21-es vereséget szenvedett Norvégiától a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon, így végül csak a 10. helyen zárt.

Amitől tartani lehetett, már az első percektől megvalósult: a körülményes magyar támadásokat sikeresen megkontrázta az ellenfél, és mire megszereztük első gólunkat, már 4-0-s hátrányban voltunk.

Kapcsolódó
Folytatódott a kézilabdacsoda, Horvátország Eb-elődöntős
Pedig győzelemmel a németek jutottak volna a négy közé.

1-6-nál időt kért a két magyar kapitány, de a helyzet nem javult: Silje Solberg jól védett, a norvégok teljesen más dimenzióban kézilabdáztak, és gyakorlatilag 20 perc alatt lerendezték a mérkőzést (5-14).

Ellenfelünk a szünetben 17-9-re vezetett, majd a negyvenedik percben alakult ki először tízgólos különbség, pedig addigra már jószerével a norvégok második csapata volt a pályán.

A hajrában még lehetett számolgatni (mert abban mindig erősek vagyunk), hogy ha megússzuk nyolcgólos vereséggel, akár a 9. hely is meglehet, de Nora Mörkék megrázták magukat, és végül 32-21-re nyertek, így a magyar válogatott végül a 10. helyen végzett az Európa-bajnokságon.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nora Mörk volt, aki nyolc lövésből hét gólt dobott. A Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Veronica Kristiansen nem szerepelt a mérkőzésen, Stine Oftedal és Kari Brattset is egy-egy gólt szerzett, Silje Solberg pedig 19-ből tíz lövést védett. A többi kapus közül Katrine Lunde nyolc, Bíró Blanka kilenc, Szikora Melinda három lövést hárított.

A magyarok legeredményesebb játékosa Kovacsics Anikó volt, aki 12 lövésből hét gólt dobott.

A válogatott a csoportkörben legyőzte Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, illetve a középdöntőben Németországtól kikapott, így már a románok hétfő esti legyőzése előtt biztossá vált, hogy nem játszhat helyosztót.

A pénteki elődöntőben a címvédő franciák a horvát, a házigazda dánok pedig a norvég válogatottal találkoznak.

Női kézilabda Eb, középdöntő, 3. forduló II. csoport

Magyarország – Norvégia 21-32 (9-17)

Korábban:
Horvátország – Németország 23-20 (12-12)
Hollandia – Románia 35-24 (16-12)

 

A csoport végeredménye: 1. Norvégia 10 pont, 2. Horvátország 8, 3. Hollandia 6, 4. Németország 4, 5. MAGYARORSZÁG 2, 6. Románia 0

Eljátszadoztak velünk a norvégok a kézi Eb-n

Mindössze húsz percig vette véresen komolyan az utolsó középdöntő-mérkőzését a norvég válogatott a dániai Európa-bajnokságon, ennyi elég volt ahhoz, hogy kilencgólos előnyt szerezzen a magyarok ellen. A vége 32-21 lett, a magyar csapat az Eb 10. helyén zárt.

11 gólos vereség a vége

Aune szerezte a 31. gólt, már tizeneggyel vezetnek a norvégok (20-31). Kovacsics hetedik góljával 21-31, a végén még Arntzen is betalált – 21-32 a vége.

Ismét tíz oda

Klujber hetesével (20-27), Herrem válaszolt a szélről (20-28), majd Löke is betalált (20-29), később kiharcolt egy hetest, amit Mörk bevágott (20-30).

Lunde másodpercei

Lunde két másodpercen belül két ziccert fogott, előbb Klujber lövését, majd Schatzl gyenge ejtését.

Hetesgólok norvég oldalon

Skogrand kibabrált Bíróval (18-26), Klujber pedig Lundéval (19-26). Az újabb norvég hetesre már Szikora állt be, de Skogrand az ő eszén is túl járt (19-27).

Hármat dobtunk zsinórban

A másik oldalon Tóvizi kísérletét Lunde védte bravúrral, aztán Lakatos szerzett gólt – 3-0-s sorozattal most 18-25.

Bíró nagyon jól véd

A norvégok úgy vezetnek nyolccal, hogy Bíró Blanka nyolc védésnél és 40 százalék feletti teljesítménnyel áll.

Norvég időkérés

Mörk nem először gyalogolhat be teljesen egyedül középen a kapuig – ez volt a hatodik gyors indításból szerzett norvég gól, nekünk egy sincs ebben a kategóriában. A máik oldalon Kovacsics harcolt ki hetest, ezúttal Klujber vállalkozott, eredményesen (16-25). Sőt, egymás után két magyar gól, Tóvizi találatával 17-25. Időt is kértek a norvégok.

Kovacsics a legveszélyesebb játékosunk

Kovacsics szerezte a 14. magyar gólt, majd egy elrontott kontrát követően Löke harcolt ki hetest, amit Mörk a kapu jobb oldalába lőtt (14-24). Aztán újra Kovacsics-Lunde párharc következett, amit a norvég kapus nyert. De Kovacsics gyorsan javított, már hatgólos (15-24).

Először tíz gól

Szekeres két percet kapott, Zácsik hetest harcolt ki, Kovacsics beverte (13-21). Az emberelőnyt még kihasználták a norvégok, Jacobsenre jött ki a figura a jobbszélen (13-22). Aztán Breistöl átlövése is bement, tíz oda (13-23).

Mörk beindult

Mörk hetese ezúttal bement (12-20), Schatzl is megijedt Lundétól, mert balról a kaput sem találta el. Bezzeg Mörk! (12-21).

Lunde is megmutatta

Lunde megirigyelte a magyar kapust, előbb kirúgta Klujber átlövését, majd Lukácsra úgy rontott ki, hogy a szélső a kapufát találta el.

Bíró-bravúrok

Bíró pillanatai: előbb Löke ziccerét védte, majd a kipattanót Frafjord akarta átejteni a Fradi kapusa felett, de pont a kezébe ívelt. A másik oldalon Schatzl talált be (12-19).

Folytatás

Szöllősi-Zácsiké a második félidő első gólja (10-17)., Breistöl is beköszönt – neki ez az első találata az egész Eb-n (10-18). Klujber szépített (11-18), Breistöl már kétgólos (11-19).

Nehéz mit mondani

Teljesen más dimenzió a két csapat, edzőpartnernek azért elmegyünk (9-17).

Jó, hogy végre félidő

Aune a jobbszélről volt eredményes (8-17), Klujber végre megvillant (9-17). A félidőt Bíró bravúrja zárta, szépen védte Mörk hetesét. A másik oldalon Aune kapott két percet, a büntetőt Klujber a bal kapufára lőtte.

Emberhátrányban vagyunk

Tomori lövését úgy védte Silje Solberg, hogy ki sem pattant róla. Indította azonnal ikertestvérét, de Sanna Solberg lövését Bíró védte. Faluvégi harmadik gólját szerezte (8-16), Lakatos pedig az első kétperces büntetését.

Még 10-en belül vagyunk

Bejött Sanna Solberg a balszélre, máris meglőtte az első gólját (5-14), Kovacsics csípőből tüzelve válaszolt (6-14). Arntzennek is megvolt az első gólja (6-15), Tomori ugyan közbeszólt, de Löke visszaállította a különbséget (7-16).

20 perc alatt eldőlt

Reistad második góljával már nyolccal mennek a norvégok (5-13), a kilenc lehetőségét Skogrand puskázta el, aki a lécre bombázott egy hetest. Kácsor ziccerét Solberg védte, Arntzen mellé durrantott.

Ez a lerohanás!

Mörk begyalogolt a kapuig (5-11), Herrem már csak pimaszul bepöccintette a hálóba (5-12) – 5:0 a lerohanásos gólok aránya.

Faluvégi és a rövid sarok

Kovacsics bombagólja után volt lehetőség a feljebb kapaszkodásra, de egy tétova támadáskísérletet követően az ellentámadásból Herrem nem kegyelmezett (4-10). Faluvégi másodszor is a rövid felsőt választotta (5-10).

Gyakran átejtik Szikorát

Tomori első találatára Skogrand harmadik góljával válaszolt (2-8). Faluvégi visszahúzta a rövid felsőbe (3-8), Oftedal is átejtette Szikorát (3-9).

Már hat oda

Silje Solbergnek jó kis felhozó meccs lesz ez, eddig szépen bemelegítettük a norvég kapust. Herrem kapufát lőtt, Skogrand gólt ejtett (1-7).

Olvasói sztorik