Sport

Otthagyta Cseh László az országos bajnokságot

Cseh László hazautazott a kaposvári országos úszóbajnokságról, adta hírül a Nemzeti Sport.

A kétszeres világbajnok nehezen viselte, hogy 200 és 50 pillangón, valamint 200 vegyesen sem volt versenyképes az ideje. A kétszáz pillangó döntője után a másik két szám előfutamában még rajthoz állt, majd úgy döntött, hogy feladja és hazautazik.

Meglehetősen le van lombozódva, sok minden összejött most neki, és nem csak az úszásra gondolok. Lacinak ez az ötödik olimpiai ciklusa, a szervezete is arra emlékszik, hogy most pihenőidő van. Hiába győzködjük mi a testét a munkával, ha az leengedett. Pedig egyébként az edzéseken nagyon tisztességesen dolgozott. Természetesen szólt, hogy hazamegy. És nem, nem volt ellenvetésem, ugyan miért lett volna most? Majd később leülünk, és megbeszéljük, hogyan tovább

– idézi az NSO Cseh edzőjét, Plagányi Zsoltot.

Korábban Kapás Boglárka is hazatért Kaposvárról, de ő betegség miatt hagyta ki a 200 pillangó fináléját. A Magyar Úszószövetség csütörtöki hírlevele szerint immár újra készen áll a versenyzésre.

Kapcsolódó
Kapás Boglárka rejtélyes betegség miatt nem indult az ob-döntőn
A bemelegítés után hirtelen rosszullét fogta el, és bár így is vállalta volna az indulást, az edzői lebeszélték róla, így percekkel a rajt előtt visszalépett.

A 17 esztendős Kós Hubert szerda este olimpiai A szintet úszott 200 vegyesen, ennek ellenére csalódott volt, mert a junior Európa-csúcsot jelentő 1:57-es idő nem jött össze. Csütörtökön viszont már volt minek örülnie, ugyanis 200 vegyesen megszerezte első felnőtt bajnoki címét.

Eredmények – úszó ob, szerdai győztesek

Férfiak

400m gyors: Holló Balázs (Eger) 3:49.44

50m pillangó: Szabó Szebasztián (Győr) 23.19

200m vegyes: Kós Hubert (UTE) 1:59.01

4x200m gyors: BVSC-Zugló 7:35.66

(Németh Nándor, Aleksandr Povarnytsin, Csicsáky Péter, Bernek Péter)

 

Nők

400m gyors: Késely Ajna (Kőbánya SC) 4:13.11

50m pillangó: Ollé Mónika (Stamina TK) 26.89

200m vegyes: Sebestyén Dalma (Győr) 2:13.22

4x200m gyors: Szegedi Úszó Egylet 8:16.51

(Pádár Nikoletta, Fábián Bettina, Fábián Fanni, Vas Luca)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik