Sport

Mick Schumacher hatalmasat ment, de még nem bajnok

Bryn Lennon/Getty Images
Bryn Lennon/Getty Images

Mick Schumacher a pocsékul sikerült pénteki időmérőt és balesetét követően a 18. helyről indulhatott csak a Forma-2 szombati, bahreini főversenyén, azonban ügyes vezetéssel végül a hetedik helyen zárt, és elvitte a leggyorsabb körért járó pontokat is. Ezzel ugyanannyi pontot szerzett, mint legnagyobb riválisa, Callum Ilott, aki hatodikként ért célba a versenyen.

A szezon vasárnapi zárófutama, a sprintverseny előtt a két pilóta között 14 pont a különbség.

Ilottnak ugyanakkor kisebbfajta csodát kellene tennie, ugyanis a sprintversenyen 15 pont jár a győzelemért, további kettőt lehet szerezni a leggyorsabb körrel. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a szezon végkimenetelétől függetlenül jövőre már biztosan a Forma-1-ben versenyez majd, a Haas igazolta le és egy másik újonc, Nyikita Mazepin lesz a csapattársa.

Kapcsolódó
Volt, mikor titkolta, hogy Schumacher, mégis sokan a neve miatt támadják
A hétszeres világbajnok fia újra és újra megmutatta már, hogy nemcsak ki tud mászni egy gödörből, hanem a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Erre a képességére szüksége is lesz majd új csapatában, de addig még meg kell nyerni egy bajnokságot.

A futamot a japán Cunoda Juki nyerte meg, akinek a mostani volt a harmadik győzelme a szezonban. Ő a Honda és a Red Bull utánpótlásprogramjához tartozik, a pletykák szerint ő lehet majd Pierre Gasly csapattársa az Alpha Taurinál 2021-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik