Sport

Babát vár a norvégok világklasszis kézilabdakapusa

Kedden kihirdette Európa-bajnoki keretét Thorir Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kihagyta rutinos kapusát, Katrine Lundét. A Vipers játékosa ugyancsak keddre időzítette a nagy bejelentést: ismét gyermeket vár.

A hírt előbb a Vipers Kristiansand jelentette be, majd maga Lunde is megerősítette az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katrine Lunde (@katrinelundenorway) által megosztott bejegyzés, Nov 10., 2020, időpont: 12:54 (PST időzóna szerint)

A kapus még a tavalyi Bajnokok Ligája négyes döntőjében, Budapesten szenvedett súlyos térdsérülést, csak a közelmúltban tért vissza és sokáig szeretett volna ott lenni a tokiói olimpián, ez azonban nem jöhet össze.

Jelenleg jól megy a játék, elképzelhetőnek tartom az edzéseken és a mérkőzéseken való részvételt még egy kicsit. Aztán meglátjuk. Az biztos, hogy még nem vonulok vissza, szeretnék újra kézilabdázni

– nyilatkozta Lunde.

Lundénak egy ötéves kislánya van a szerb futballista, korábbi győri középpályás Nikola Trajkoviccsal való kapcsolatából.

A norvég női kézilabda-válogatott Eb-kerete

Kapusok: Emily Stang Sando (Bietigheim), Silje Solberg (Győri Audi ETO KC)
Mezőnyjátékosok: Henny Ella Reistad (Vipers), Emilie Hegh Arntzen (Vipers), Veronica Kristiansen (Győri Audi ETO KC), Marit Malm Frafjord (Esbjerg), Heidi Löke (Vipers), Stine Skogrand (Herning-Ikast), Nora Mörk (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Győri Audi ETO KC), Malin Aune (Vipers), Kari Brattset Dale (Győri Audi ETO KC), Marit Rösberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg (Esbjerg), Kristine Breistöl (Esbjerg)
Tartalékok: Silje Waade (Vipers), Rikke Granlund (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Herning-Ikast), Marta Tomac (Vipers)

Kiemelt fotó: Ronny Hartmann / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik