Sport

Ideiglenesen távozik a Győri ETO olimpiai bajnok kézilabdázója

MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba

Ideiglenesen távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatából Amanda Kurtovic, aki a szezon hátralévő részében kölcsönben másik klubban folytatja pályafutását.

A magyar klub hivatalos honlapja szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok jobbátlövő nem lép többet pályára a 2020-21-as idényben a győriek színeiben, az ETO ugyanis hozzájárult, hogy a balkezes átlövő egy másik – nem Bajnokok Ligája-induló – csapatot keressen magának.

A játékos 2022. június 30-ig tartó szerződése továbbra is érvényes marad, a kölcsönadás csak az idei évad hátralévő részére szól

– olvasható.

A Győrt hibáztatja az Eb-ről lemaradó kézis
A kispadról nem lehet odaférni az Eb-keretbe.

Kurtovicra a csapat leginkább kiegészítő emberként számított, a vártnál kevesebb időt töltött a pályán, emiatt kimaradt a norvég válogatott 18 fős Európa-bajnoki keretéből is. Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány el is ismerte, valóban azért hagyta ki, mert keveset játszik a klubjában.

„Szomorú, hogy nem kerültem be a keretbe. Motivációt jelentett számomra, hogy harcoljak a kerettagságért, de nem titok, hogy nehéz évem volt. A kimaradásom oka, hogy nem kaptam meg a bizalmat a klubomnál.

Persze megértem a kapitány döntését, sajnos a kispadról nehéz bekerülni a válogatottba

– nyilatkozta két hete a 29 éves kézilabdázó.

A klubváltással azonban lehetőséget kap arra, hogy formába lendüljön, és esélye legyen arra, hogy ott legyen az olimpiai selejtezőn, és a tokiói játékokon.

„Ez volt a legjobb rövid távú megoldás” – idézte az Nrk.no portál a játékost, aki megerősítette, hogy a karácsonyi ünnepek után nem tér vissza Magyarországra, de még nem tudja, hol játszik, hiszen nincsen új klubja.

Most értem haza, és csak a családdal és a barátokkal szeretném eltölteni az időt. Hat hónapja nem láttam őket. Ugyanazok az ambícióim, mint korábban, mindenre nyitott vagyok, de most szeretnék pár hetet, amikor nem gondolkodom a kézilabdán

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik