Sport

A Győrt hibáztatja az Eb-ről lemaradó kézis

Bár manapság a sportban sem könnyű előre tervezni, jelen állás szerint úgy tűnik, december 3-án kezdődik a női kézilabda Európa-bajnokság, amelynek Norvégia és Dánia ad otthont.

A norvég szövetségi kapitány, Thorir Hergeirsson 18 fős keretet hirdetett, és a kiválasztottak közé nem került be Katrine Lunde, a kiváló kapus ugyanis bejelentette, hogy gyereket vár.

Babát vár a norvégok világklasszis kézilabdakapusa
A 40 éves Katrine Lunde még nem gondol a visszavonulásra.

A BL-győztes Győr norvégjai közül Veronica Kristiansen, Stine Oftedal, Silje Solberg és Kari Brattset is ott van a norvég keretben, Amanda Kurtovic viszont nem léphet pályára az Eb-n.

Szomorú, hogy nem kerültem be a keretbe. Motivációt jelentett számomra, hogy harcoljak a kerettagságért, de nem titok, hogy nehéz évem volt. A kimaradásom oka, hogy nem kaptam meg a bizalmat a klubomnál. Persze megértem a kapitány döntését, sajnos a kispadról nehéz bekerülni a válogatottba.

– szomorkodott a 29 éves átlövő a TV2 nevű norvég csatornának.

A kapitány azt mondta, valóban azért hagyta ki Kurtovicot, mert keveset játszik a klubjában, de azt is jelezte, tartalékként számítana rá.

Kurtovic azonban nem kért ebből a szerepből, elmondása szerint azért, mert kicsit ki kell szellőztetnie a fejét, és úgy érzi, tartalékként nem tudna száz százalékot nyújtani.

A társházigazda norvégok Romániával, Németországgal és Lengyelországgal kerültek egy csoportba.

Kiemelt kép: Laurent Lairys / DPPI via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik