Sport

Sérülten is kitartott a Fehérvár mellett, amely végül teljesen elengedte a kezét

Az FTC jégkorongcsapata csütörtökön jelentette be, hogy december 1-től szerződtette a magyar válogatott alapemberének számító Kóger Dánielt.

A 31 éves, 138-szoros válogatott támadó idén februárban, a sikerrel megvívott nottinghami olimpiai selejtezőtorna első, észtek elleni mérkőzésén szenvedett sérülést. Az új szezonra nem kapott szerződést eddigi csapatától, a Fehérvártól, és ahogy a Jégkorongblognak elmesélte, előző klubja teljesen elengedte a kezét.

„A nottinghami tornáról azonban úgy jöttem haza, hogy ha a Fehérvárnak szüksége van rám, akkor addig vállalom a játékot, amíg van esély a rájátszásba kerülésre. Hosszasan egyeztettem erről az orvosi és a szakmai stábbal, és végül úgy döntöttem, saját felelősségre tovább játszom. Ez így is történt, a középszakasz végig pályán voltam, pedig tudtam, ezzel azt kockáztatom, hogy a sérülés súlyosbodik, de számomra a szülővárosom csapata mindennél előbbre való volt” – mesélte.

A koronavírus miatt azonban félbeszakadt a bajnokság, miután március 31-ig volt élő szerződése, aláírta a szezonzáró papírokat.

Csak az volt furcsa, hogy minden olyan iratot megkaptam, amelyekkel tulajdonképpen kicsekkoltak a klubtól. Már akkor volt egy fura érzésem, hogy talán nem számolnak velem biztosan, ám még fontosabb kérdés volt, hogy felépüljek a sérülésemből.

Elmondása szerint semmilyen segítséget nem kapott, magára maradt a műtét megszervezésével, majd ugyancsak saját szervezésben, elkezdte a rehabilitációt.

Abban bízott, hogy a klub számol vele, remélte, hogy megtalálják a megoldást, nem véletlenül nem játszott más magyar csapatban a karrierje során. Az első ajánlatot méltánytalannak tartotta, de augusztus végéig folytak az egyeztetések.

„Amikor már tényleg csak egy apró részlet maradt hátra, az utolsó emailemre nem kaptam választ, és november közepéig nem is érkezett reakció” – mondta, és november közepén rákérdezett a helyzetére.

„Azt a választ kaptam, hogy a körülményekre való tekintettel az idén már nem tudnak nekem szerződést ajánlani. Szeretném hangsúlyozni, hogy nekem nem az elutasítással volt gondom, hiszen köszönték már meg a munkámat más klubnál is, ez a profi sporttal jár.

De úgy érzem, sokkal egyenesebb lett volna, ha mondjuk márciusban őszintén elmondják: nem számítanak rám.

Kóger Dániel 18 évesen két szezon erejéig az osztrák Salzburg utánpótlásprogramjában vett részt, majd négyszezonnyi tengerentúli, főként ECHL-es és AHL-es kitérőt követően 2014-ben visszatért nevelőegyesületéhez, az osztrák bázisú ligában szereplő Fehérvár AV19-hez.

A fehérváriakkal hat szezonon keresztül játszott az EBEL-ben (jelenlegi neve ICE), a 2017-18-as idényben a csapat kapitánya volt.

Az U18-as és az U20-as válogatottnak is stabil tagja volt, több világbajnokságot is megjárt mindkét korosztállyal.

A 2008-09-es idénytől kezdve alapembere a felnőtt válogatottnak is, mellyel ott volt a 2009-es és a 2016-os A csoportos világbajnokságon is, emellett hat divízió I-es vb-n és négy olimpiai selejtezőn szerepelt.

Kiemelt fotó: Kovács Tamás/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik