Sport koronavírus

Nem játszhat Norvégiában Eb-meccseket a magyar női kézilabda-válogatott

Az Európai Kézilabda Szövetség keddig adott haladékot, de a norvégok már hétfőn jelezték közleményükben, hogy a decemberi női Európa-bajnokság társházigazdájaként a koronavírus-járvány miatt visszalépnek a rendezéstől.

Kettős orrcsonttörés miatt kihagyja az Eb-t a francia kézicsillag
A Buducnost Podgorica irányítója, Allison Pineau négy-hat hétig nem kézilabdázhat.

Az eredeti tervek szerint Oslo és Trondhaim adott volna otthont norvég részről, ezt végül egyre redukálták, így a C és D csoport mérkőzéseit utóbbi városban rendezték volna (előbbiben szerepel a magyar válogatott).

Aztán kiderült, a norvég és a dán járványügyi szabályok nincsenek összhangban egymással, azaz lépni kell. De Norvégia nem akart enyhíteni, így végül a visszalépés mellett döntött.

„A norvég egészségügyi hatóságok alapos értékelése, valamint a politikai hatóságok egyértelmű igényei és kívánságai alapján Norvégia nem lehet a decemberi kézilabda Európa-bajnokság szervezője” – olvasható a norvég szövetség honlapján.

„Hálásak vagyunk az együttműködésért és a megértésért, amelyet az EHF és a dán szövetség tanúsított. Ugyanakkor nehéz szívvel el kell ismernünk, hogy ezúttal nem sikerül hazai Eb-t rendeznünk” – nyilatkozta Kaare Geir Lio, a Norvég Kézilabda Szövetség elnöke.

Minden követ megmozgattunk, de itt az ideje elfogadni, hogy az itteni irányelvekkel ez nem lehetséges. Tiszteletben tartjuk, többször elmondtuk, hogy a norvég hatóságok világbajnokok a fertőzések elleni küzdelemben, és ezt örömmel ismételem meg.

A sportvezető hozzátette, együtt dolgoznak azon, hogy jó megoldást találjanak a szervezésben egyedül maradt Dániával.

Az EkstraBladet azt írta, hogy Kolding városa veheti át a trondheimi csoportmeccseket, míg az egyenes kieséses összecsapásoknak Herning ad otthont.

Kiemelt fotó: SEBASTIEN BOZON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik