Sport koronavírus

Koronavírusos kapitánya nélkül készül a férfi kéziválogatott

Gulyás István szövetségi kapitány megfertőződött a koronavírussal, így a magyar férfi kézilabda-válogatott nélküle készül majd a november eleji Eurokupa-mérkőzésekre.

Karanténba került a mosonmagyaróvári női kézilabdacsapat
Az elvégzett tesztek több játékosnál is kimutatták a koronavírus jelenlétét.

A magyar szövetség pénteki közlése szerint a szakvezető távollétében Chema Rodriguez és Nagy László irányítja majd a magyar csapatot jövő szerdán a veszprémi magyar-spanyol, illetve három nappal később az eszéki horvát-magyar találkozón.

Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a csapattal, hiszen január óta nem tudtunk együtt dolgozni, most pedig így hozta az élet, hogy éppen a válogatott hét előtt fertőződtem meg.

A kollégákkal, Chema Rodriguezzel és Nagy Lászlóval mindent átbeszéltünk és folyamatos telefonkapcsolatban vagyunk. Az összetartás szakmai programját már korábban rögzítettük, így a munka a terv szerint folyik majd” – mondta Gulyás.

„Az állapotom megfelelő, komoly tüneteim nincsenek, de természetesen az előírásokat betartva karanténban kell maradnom.”

De a keretben is lesz változás, a Gyöngyös hivatalos honlapja ugyanis közölte, bár letelt a kötelező tíznapos karantén és a csapat jövő héten újra edzésbe állhat, nem lehet felhőtlen az öröm:

Ubornyák Dávid teszteredménye ugyanis pozitív lett, így az irányító a válogatotthoz sem utazhat el.

Kiemelt fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Ajánlott videó

Olvasói sztorik