Sport

Az Európa-bajnokot megverte a kéziválogatott, az ezüstérmest már nem sikerült

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-27-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként az Eurokupa második fordulójában, szombaton Eszéken.

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésen hiányzott a magyar keretből Mikler Roland, aki szerdán remek teljesítménnyel járult hozzá az Európa-bajnok spanyolok legyőzéséhez. Gulyás István szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedés miatt ezúttal sem irányíthatta a válogatottat, a feladat ismét Chema Rodriguezre és Nagy Lászlóra várt, írja az MTI.

Váratlanul súlyos vereségbe szaladt bele a Fradi a kézi-BL-ben
Az eddig hat mérkőzésből hatot elveszítő Bietigheim 11 góllal nyert a magyar csapat vendégeként.

Az első gólt a vendégek szerezték, de a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező hazaiak csakhamar fordítottak, majd növelték az előnyüket. A folytatásban kreatívabbá vált a magyarok támadójátéka, így visszavették a vezetést, ám a horvátok elkezdtek jobban a védekezni – elsősorban a beálló körüli játékkal szemben –, és a szünetben 17-13 volt az állás a javukra.

Három magyar góllal kezdődött a második félidő, majd a 35. percben Lino Cervar szövetségi kapitány időt kért (18-18). Csapata ezután újra ellépett, ám Székely Márton bravúros védésekkel megakadályozta, hogy ismét komolyabb különbség alakuljon ki. Ezúttal is rendkívül bátran kézilabdáztak a magyarok, de éppen a beálló körüli játékkal szemben nem tudtak megfelelően védekezni, és sok volt a labdaeladás is.

Marin Sego védéseire alapozva, Luka Cindric, Domagoj Duvnjak és Manuel Strlek vezérletével őrizték vezetésüket a sokkal tapasztaltabb házigazdák, akik végül négy góllal győztek. A magyarok a szerdai, Spanyolország elleni találkozóhoz hasonlóan mindkét félidő hajráját elrontották.

A mezőny legeredményesebb játékosa horvát részről Ivan Martinovic, valamint a Telekom Veszprém balszélsője, Manuel Strlek volt hat találattal. Magyar oldalon Bodó Richárd hat kísérletből hatszor volt eredményes.

Az Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában jövő májusig.

2. forduló

Horvátország-Magyarország 31-27 (17-13)

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik