Sport

A címvédő Győr gyenge első félidő után megtáltosodott és nyert a BL-ben

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 38-31-re legyőzte a román Ramnicu Valcea csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

A vendégek kezdtek jobban, a 19. percben már négy találattal vezetett a pontosabban támadó, hatékonyabban védekező, és mezőnyben kevesebbet hibázó Valcea. Danyi Gábor időt kért, ami sokat segített és Estelle Nze Minko irányításával felzárkózott az ETO, végül kétgólos hátránnyal vonult szünetre a címvédő.

Térfélcsere után viszont megfordult a meccs képe, a 34. percben vezetett először a Győr, sőt hat és fél perc alatt nyolc gólt dobott a magyar csapat. Akkora lendülettel ment előre a Győr, hogy az 51. percben már tíz volt a különbség, így a meccs végén már csak a különbség volt kérdéses. Végül a románok hétre csökkentették a hátrányt.

Az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Ferencváros vasárnap a román CSM Bucuresti vendége lesz, a három sikerrel és két döntetlennel álló Győr pedig egy hét múlva a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Végeredmény – Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, B csoport

Győri Audi ETO KC-SCM Ramnicu Valcea (román) 38-31 (15-17)

Kiemelt kép: Krizsán Csaba / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik