Sport

Bombameglepetésre kikapott az MTK-tól a Siófok női kézicsapata

A Siófok 33-31-es vereséget szenvedett az MTK vendégeként a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Öt győzelemmel kezdte a Siófok KC a 2020-21-es női kézilabda-bajnokságot, azonban a Győr elleni váratlanul sima hazai zakóval egy rossz széria vette kezdetét: szeptember végén Debrecenben szenvedett 30-25-ös vereséget, ezúttal pedig az MTK otthonában vérzett el.

A hazaiak a félidőben 16-15-re vezettek, de a második félidő elejét megnyomta a Siófok, és a 40. percben 23-20-ra ellépett.

Ekkor Golovin Vlagyimir időt kért, és megállította a rohanást, az MTK pedig szép lassan visszakapaszkodott.

27-27 után Suba Sára lépett elő főszereplővé, aki nagyszerűen védett, a hajrában pedig a végül kilenc találattal záró Szöllősi-Zácsik Szandra eldöntötte a mérkőzést.

„Nem tehetek mást, mint gratulálok az MTK csapatának, és edzőjének. Golovin Vlagyimir egy elképesztően felkészült szakember, és ez az együttesén is meglátszik.

Mérhetetlenül csalódott vagyok, az ilyen mérkőzéseket gond nélkül kellene hoznunk. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, és a mérkőzés hajrájában naggyá tettük az ellenfél kapusát, ezzel nem elvéve az ő érdemeit

– mondta Bent Dahl, a Siófok KC edzője a klub honlapján.

„Elképesztően büszke vagyok a csapatom teljesítményére. A felkészülés alatt folyamatosan arról beszéltünk, hogy hinnünk kell abban, hogy egy ilyen képességű csapat ellen is lehet esélyünk. Az utolsó tizenöt percben Suba Sára szenzációsan védett, nagyban hozzájárulva a sikerhez. Ez egy kimagasló eredmény a számunkra, gratulálok a lányoknak” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir, az MTK edzője.

Női NB I

MTK Budapest – Siófok KC 33-31 (16-15)
Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 43-19 (20-11)

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik