Sport

Nadal a 100. Garros-meccsén legyőzte a jövő nagy reménységét

A címvédő spanyol Rafael Nadal két óra 49 perc alatt három szettben legyőzte a 19 éves Jannik Sinnert a Roland Garros negyeddöntőjében, amely szerda éjjel fél 1-kor ért véget.

Fucsovics Márton, az alulértékelt vasember
A férfiversenyeket szervező ATP beszélgetett el a magyar játékossal, aki még feljebb szeretne jutni.

A 13. párizsi diadalára készülő Nadal és a mindössze 19 éves riválisa (aki tavaly megnyerte a The Next Gen ATP Finalst, azaz a világ legjobb 21 éven aluli játékosainak kiírt tornát) kiélezett csatát vívott az első játszmában.

Sinner szinte végig magabiztosan hozta az adogatójátékait, és 5:5-nél sikerült elvennie Nadal szerváját. Ezután viszont megremegett, nem tudta kiszerválni a szettet, majd a rövidítésben is pontatlanabb volt ellenfelénél.

Az elszalasztott lehetőség látszólag nem törte meg a fiatal olasz teniszezőt, aki a második játszma elején jobban játszott a spanyol ellenfelénél, de hiába került 3:1-es előnybe, Nadal gyorsan visszabrékelte. A szakasz hajrájában ráadásul Nadal 4:4-nél nyerte el újra Sinner szervajátékát és végül 6:4-gyel övé lett a szett.

A folytatásra a spanyol egyre jobban teniszezett, Sinner pedig nem tudott neki ellenállni, így a harmadik játszmát simán nyerte Nadal.

Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy újra ott lehetek a Roland Garros elődöntőjében. Kétségtelen, hogy ez a legfontosabb hely számomra

– mondta Nadal, akinek ez volt a 100. mérkőzése és a 98. győzelme a francia nyílt teniszbajnokságon.

A spanyol elmondta, az első két szettben óriásit kellett harcolnia, mert ellenfele komoly ütőerővel rendelkezett és nagyon jól játszott.

„Az első szett végén szerencsém volt, hogy 5:6-ról fordítani tudtam. A harmadik játszmában teljesítettem a legjobban, sokkal agresszívabban fejeztem be a játékokat, ez volt az egyetlen mód a győzelemre.”

Élete teniszével ejtette ki Nadalt
A spanyol klasszis meglepetésre már a negyeddöntőben búcsúzott.

Nadal az elődöntőben Diego Schwartzmannal kerül szembe, aki a 3. kiemelt osztrák Dominic Thiemet győzte le egy ötszettes, öt órán át tartó nyolcaddöntőben.

A felek eddig tízszer meccseltek egymással, Nadal kilencszer nyert, egyetlen vereségét azonban két hete a római negyeddöntőben szenvedte el.

Roland Garros, negyeddöntő

Férfiak
Nadal (spanyol, 2.) – Sinner (olasz) 7:6 (7-4), 6:4, 6:1
Schwartzman (argentin, 12.) – Thiem (osztrák, 3.) 7:6 (7-1), 5:7, 6:7 (6-8), 7:6 (7-5), 6:2

 

Nők
Podoroska (argentin) – Szvitolina (ukrán, 3.) 6.2, 6:4
Swiatek (lengyel) – Trevisan (olasz) 6:3, 6:1

Kiemelt fotó: Martin BUREAU / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik