Sport koronavírus

Sürgős BL-módosítást vár a Vipers kézilabdacsapata

Ole Gustav Gjekstad, a Vipers női kézilabdacsapatának edzője szerint lépéseket kell tenni, hogy a Bajnokok Ligájában elejét vegyék a teljes káosznak.

Elek Gábor: Megpróbáljuk nem elveszíteni a humorérzékünket, különben felőrlődnénk
A koronavírus által sújtott Fradi edzője úgy érzi, nagyon mélyről fognak elindulni.

A koronavírus helyzet miatt egyre több mérkőzés marad el a női BL-ben, ugyan a norvég bajnok a hétvégén 33-29-es győzelmet aratott a német Bietigheim otthonában, ugyanakkor a csoport másik három mérkőzését el kellett halasztani.

De maradt már el Vipers-mérkőzés is, éppen az FTC elleni, amikor két zöld-fehér játékosnál kimutatták a koronavírust.

„Mostanra egyre nehezebbnek tűnik tartani az előzetesen kiírt menetrendet. Vannak olyan csapatok, amelyek számos mérkőzést kihagytak a BL-ben és a hazai bajnokságban is, egyszerűen lehetetlen lesz felzárkózniuk. Hacsak nem lesz valami másik formátum” – idézte Gjekstadot a norvég sajtó.

A szakember szerint az egyik lehetőség az, hogy több csapatot meg kellene hívni egy helyre, ahol például egy intenzív hét alatt több mérkőzést is le lehetne játszani.

Nincsen sok szabad dátum, amikor az elmaradt meccseket pótolni lehetne. Azt hiszem, meglehetősen gyorsan meg kell találni a megoldást

– mondta Gjekstad.

A Vipersnek más gondjai is lesz, október 24-én Rosztovba kellene utaznia. Mivel Oroszország a schengeni övezeten kívül esik, az erre a meccsre történő utazás utáni hazatérés tíznapos karantént jelentene, amit a klub nem akar vállalni, hiszen abban az időszakban több más meccset is el kellene halasztania.

Kiemelt fotó: vipers.no

Ajánlott videó

Olvasói sztorik