Sport

Gyors és erőszakos meccset ígért a ketrecharcos, két menet alatt végzett ellenfelével

A nigériai Israel Adesanya a második menetben technikai KO-val győzött a brazil Paulo Costa ellen, és ezzel megvédte a középsúlyú címét a UFC Abu-Dzabiban rendezett gáláján.

A ketrecharcos pályafutása előtt a kick-boxot és az ökölvívást kipróbáló Adesanya kilencedik győzelmét aratta sorozatban, a középsúlyban ennél hosszabb szériája csak a brazil Anderson Silvának volt, aki tizenhárom meccset nyert meg egyhuzamban.

A címmeccs előtt Costa is veretlen volt, a UFC történetében másodszor fordult elő, hogy két veretlen férfi küzdött egy övért. Hogy Adesanya mennyire komolyan vette a meccset, azt jelzi, hogy két menet alatt 55 komoly ütést vitt be ellenfelének, míg legutóbbi meccsén, Yoel Romero ellen öt menet alatt csak 48-ig jutott.

Végül egy fülre mért ütéssel rendítette meg Costát, aki a földre került, és aztán Adesanya alaposan megsorozta.

A meccs előtti mérlegelés feszült hangulatban zajlott, Costa egy fehér jiu-jitsu övet dobott Adesanya elé, amit a kezdők hordanak. Adesanya egyből visszadobta azt a brazilnak, aztán dulakodás kezdődött, de a biztonságiak még időben közbeléptek. A meccs után Adesanya azt mondta, még mindig nem kedveli Costát, de nem kíván neki semmi rosszat.

“Életben van, mert életben hagytam. Mondtam, hogy erőszakos lesz, és azt is, hogy gyorsan végzek vele. Így is tettem” – nyilatkozta Adesanya.

Kiemelt kép: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik