Sport koronavírus

Hat teniszező is visszalépett a Roland Garrostól a koronavírus miatt

Öt férfi és egy női teniszező visszalépett a francia nyílt bajnokság selejtezőjétől, miután két játékos és egy edző pozitív koronavírustesztet produkált, írta az MTI.

A szervezők szerint a fertőzött két játékoson kívül három másik közeli kapcsolatban állt egy edzővel, akinek ugyancsak pozitív lett a mintája. Az öt érintett teniszező hétnapos karanténba került és bár a neveket nem hozták nyilvánosságra, a bosnyák Damir Dzumhur közösségi oldalán tudatta, hogy visszalép, mert edzője, Petar Popovic fertőzöttnek bizonyult.

Nem kapott lehetőséget egy újabb tesztre, pedig biztosak vagyunk benne, hogy ő nem pozitív, mert antitestek vannak a vérében

– jelentette ki Dzumhur.

A hatodik teniszjátékos ettől az esettől független, bár a nevét nem árulták el, ugyancsak pozitív lett a koronavírustesztje.

A pandémia miatt májusról mostanra halasztott Roland Garros házigazdái az elmúlt négy napban 900 tesztet végeztek el. A tervek szerint naponta ötezer nézőt engednek be a Grand Slam-torna helyszínére. A selejtezők hétfőn kezdődtek, míg a főtáblás küzdelmek vasárnap rajtolnak.

Kiemelt képen Damir Dzumhur. Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik