Sport

Babosnak új partnert kellett választania, de a debütálás nem sikerült

Babos Tímea oldalán a kínai Csang Su-ajjal első mérkőzésén kikapott a római salakpályás tenisztorna női páros versenyében.

A második helyen kiemelt duó – amely a nyitókörben erőnyerő volt –  a csütörtöki nyolcaddöntőben döntő rövidítésben maradt alul az Asia Muhammad, Arina Rodionova amerikai, ausztrál kettőssel szemben.

Pedig az első szettben már 4:0-ra is vezettek Babosék, de az ellenfél nem adta fel, és ilyen hátrányból is megnyerte a játszmát.

A magyar, kínai duó a második szettben is elhúzott 4:0-ra, de ekkor nem engedte feljönni az ellenfelet, vagyis sikerült egyenlíteni.  A döntő rövidítésben Muhammad és Rodionova fogadóként hat pontot is nyertek, többet, mint Babosék összesen, és ezzel lezárták a meccset.

Babos – aki egyesben a selejtező második fordulójáig jutott – azért nem szokásos partnerével, Kristina Mladenoviccsal indult az olasz fővárosban, mert a francia játékost kizárták legutóbb, a US Openen koronavírus-kontakt miatt, és még napokat kellett karanténban töltenie New Yorkban.

eredmény, női páros, nyolcaddöntő:

Asia Muhammad, Arina Rodionova (amerikai, ausztrál) – Babos Tímea, Csang Su-aj (magyar, kínai, 2.) 6:4, 2:6, 10-5  – döntő rövidítés

Kiemelt kép: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik