Sport lineup

Kiesett a címvédő, új bajnoka lesz az NBA-nek

A Boston Celtics 92-87-re nyert pénteken a címvédő Toronto Raptors ellen a két csapat párharcának döntő, hetedik találkozóján.

A győztes csapat legeredményesebb játékosa Jayson Tatum volt 29 ponttal, amivel ő lett a liga történetének második legfiatalabb kosarasa hetedik meccsen, aki legalább 25 pontot dob, tízszer lepattanózik és öt gólpasszt oszt ki.

Tatum ezt 22 évesen és 192 naposan tette meg, a legfiatalabb játékos, aki ugyanezt a teljesítményt tudta hozni egy bizonyos Kobe Bryant, akinek ez 21 évesen és 286 naposan sikerült. A Celtics ellenfele a Miami Heat lesz az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának helyi idő szerint kedden kezdődő döntőjében.

A Raptors kiesésével 456 napig volt címvédő a csapat, hiszen a torontói alakulat nyerte tavaly a nagydöntőt. Ez az NBA történetének leghosszabb ilyen időszaka – amihez persze kellett a koronavírus-járvány.

Nyugaton folytatódik a főcsoport második elődöntője is, miután a Denver Nuggets az ötödik meccsen szépített a Los Angeles Clippers ellen.

Eredmények – NBA, rájátszás, elődöntők

Nyugati főcsoport:
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 105-111
A párharc állása: a Clippers vezet 3-2-re

Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Boston Celtics 87-92
Továbbjutott: a Celtics, 4-3-as összesítéssel

Kiemelt kép: Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik