Sport lineup

Előre bemondta, hogy nem fog passzolni, élete meccsét játszotta

Megmondtam a csapattársaimnak, hogy valószínűleg nem fogom lepasszolni a labdát. Bedobtam pár kosarat, mire azt mondták, »rendben van«

– mondta Jimmy Butler, a Miami Heat kosárlabdázója a Milwaukee Bucks elleni mérkőzést követően.

Egy ilyen kijelentés viszonylag kevés esetben működhet, Butlernek azonban nem csak a szája járt: 20 dobásából 13 pontos volt, elsüllyesztett a gyűrűben 12 büntetőt is, így végül 40 ponttal zárt, ami karrierje legjobb teljesítménye a rájátszásban. Vezetésével a Heat 115-104-re nyert és 1-0-s előnybe került a második körös párharcban, amihez Butler remeklése mellett az is kellett, hogy a csapat parádésan védekezett Giannis Antetokounmpón, akit sikerült 18 ponton tartani – mellette azért volt tíz lepattanója és kilenc gólpassza, de hat eladott labdája is.

A szurkolók dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis hetedik mérkőzés dönti majd el az Oklahoma City Thunder és a Houston Rockets párharcát, miután előbbi 104-100-ra nyert. Chris Paul fantasztikusan játszott, 28 pontja mellett bizonyította, hogy egy szoros meccs hajrája az ő igazi terepe:

az utolsó három percbe érve egy parádés triplával egyenlített ki, majd 100-100-as állásnál, másodpercekkel a vége előtt kiharcolt és értékesített két büntetőt.

NBA-rájátszás

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 104-100
Az állás: 3-3

Keleti főcsoport, elődöntő:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 104-115
A párharc állása: 1-0 a Miami javára

Kiemelt kép: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik