Sport

Megütötte labdával a vonalbírót, kizárták Djokovicot a US Openről

Novak Djokovicot kizárták a US Openről, mivel a vasárnap esti mérkőzésén labdával megütött egy vonalbírót.

A szerb világelső Pablo Carreno Bustával játszott a nyolc közé jutásért, 5:4-es vezetésnél három játszmalabdája is volt, de ezeket nem tudta értékesíteni. A következő gémben brékelték, ekkor mérgében beleütött a labdába és ugyan véletlenül, de pont az egyik vonalbírót találta el a torkán, akit el is kellett szállítani a helyszínről.

Az eset után hosszú vita kezdődött, a szerb sztár a mérkőzésvezetővel és a verseny első emberével közel tíz percig tárgyalt, majd tudomásul vette, hogy – a szabályoknak megfelelően – kizárták. Volt már hasonlóra példa többször is, a kanadai Denis Shapovalov a Davis Kupában a székbírót találta el, őt is leléptették akkor.

Djokovicnak idén ez volt az első veresége, az ezt megelőző 26 mérkőzését mind megnyerte. Az ő búcsújával az is eldőlt, hogy új Grand Slam-győztest avatnak majd, a még versenyben lévők közül ugyanis még senki nem nyert major tornát. Új GS-győztes legutóbb Stan Wawrinka volt 2014-ben, az Australian Openen.

Érdekes év az idei Djokovic számára, ugyanis a pályán elért sikerei mellett szervezett egy tornát a világjárvány kellős közepén, amelyen többen, köztük ő maga is koronavírusos lett, majd nemrég életre hívott egy új játékosszervezetet, amelyhez ugyan sokan csatlakoztak, de elég sok ellenvéleményt is lehetett már hallani.

US Open, nyolcaddöntők

férfiak:
Carreno-Busta (spanyol, 20.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:5-nél Djokovicot leléptették
Zverev (német, 5.)-Davidovich Fokina (spanyol) 6:2, 6:2, 6:1

 

nők:
Putyinceva (kazah, 23.)-Martic (horvát, 8.) 6:3, 2:6, 6:4
Brady (amerikai, 28.)-Kerber (német, 17.) 6:1, 6:4

Kiemelt kép: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik