Sport

Befejezte pályafutását a százszoros magyar válogatott center

Horti Dóra befejezte profi kosárlabdázó-pályafutását, derült ki hétfőn a Nemzeti Sport beszámolójából. A 101-szeres válogatott center a sportnapilapnak adott interjújában elismerte, valóban visszavonult a profi sporttól.

Korosodom, s anyaként már nem megy az a fajta életmód, amit a profi játék megkövetel. Az életünk egy nagy rohanás, folyamatos szervezkedés, férjemmel, Szabó Zsolttal, aki élvonalbeli kosárlabdázó, az van a fókuszban, ki megy edzésre, ki kinek és mikor adja át Esztert, a kislányunkat. Az előző két szezonban örökké csak azt néztük, mikor kell a nagymamát ugrasztani, hogyan oldjuk meg a mindjárt hároméves gyerek elhelyezését, amíg mi edzünk, meccset játszunk. Nem beszélve arról, hogy vasárnap két testileg és lelkileg kifacsart szülőt kapott… Ezt tovább nem tudtuk és nem is akartuk menedzselni

– idézi az NSO Hortit.

A beszélgetésből kiderül, hogy Horti a statisztikák alapján az NB I egyik legjobb értékindexű magyar játékosa volt, a jövőben pedig kiélvezi a főállású anyaságot, de nincs kizárva edzőnek áll, a következő három évben erre készül majd.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik