Sport koronavírus

Djokovic felépült, készen áll a US Openre

Bár hosszú ideig az egyik nagy ellenzője volt, váratlanul megmásította a véleményét a világelső Novak Djokovic, aki csütörtökön bejelentette, hogy indul az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

„Nagy örömmel erősítem meg, hogy részt veszek a US Openen. Nem volt könnyű döntés, tekintve az akadályokat és kihívásokat” – közölte a szerb játékos.

Keményen edzettem a csapatommal, és kész vagyok alkalmazkodni az új feltételekhez. Minden vizsgálaton átestem annak érdekében, hogy teljesen felépüljek, és készen állok arra, hogy visszatérjek a pályára.

Djokovic elindul a US Opent megelőző Western & Southern Openen is, amelyet általában Cincinnatiban tartottak, de ezúttal augusztus 22–28-a között Flushing Meadows ad neki otthont.

A címvédő Rafael Nadal már korábban lemondta szereplését, míg Roger Federer sérülés miatt az egész évet kihagyja. Rajtuk kívül a férfi mezőnyből többek között hiányozni fog a háromszoros GS-tornagyőztes Stan Wawrinka és az ausztrál Nick Kyrgios.

A nőknél még több éljátékos marad távol a tornától a koronavírus-járványra hivatkozva, ugyanis a világelső Ashleigh Barty mellett lemondta a részvételt a holland Kiki Bertens, az ukrán Jelina Szvitolina, továbbá az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova és Szvetlana Kuznyecova.

A 17-szeres GS-tornagyőztes, a US Openen háromszor bajnok Djokovic döntése annyiban meglepő, hogy korábban lehetetlennek és extrémnek nevezte a szervezők által előírt protokollt a világjárvány kapcsán. A játékosok nem érintkeznek a külvilággal, és egy buborékban lesznek a torna alatt.

Kiemelt fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik