Sport

Hosszú Katinka: Robot lettem, háttérbe szorítottam magam, de megfizettem az árát

Hosszú Katinka egyike azoknak az úszóknak, akik gőzerővel készültek a tokiói olimpiára, amelyet azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani 2021-re. Az Iron Lady többek között ennek kapcsán adott interjút az Indexnek, ahol elárulta,

  • belógott párszor az uszodába a karantén alatt, mert egyik pillanatról a másikra nem szabad leállni,
  • Rafael Nadal, Andre Agassi és Marija Sarapova önéletrajzi könyve segített neki átvészelni a karantént, sőt a teniszt is kipróbálná,
  • egyelőre úgy számolnak, hogy nem marad el az ISL-idény,
  • jelenleg pedig Nagy Józseffel készül.
Hosszú Katinka globális mozgalmat indított, célba ért vele
Hosszú Katinka nagyjából két éve indított forradalmat az úszók érdekében, egyre inkább úgy tűnik, révbe ér.

A beszélgetés egyik legérdekesebb része azonban mégis talán az, amikor Hosszú Katinka a Shane Tusuppal való szakítás előtti és utáni időszakról beszél. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanis őszinte betekintést engedett a 2017-es énjének világába.

„2016 végén lehajtottam a fejem és próbáltam a maximumot kihozni, azt az évet nem magamért csináltam. Örömet akartam okozni a szurkolóknak, Magyarországnak. Nagy felelősség egy hazai vb, máshoz nem hasonlítható nyomás. Összeszorítottam a fogam és megcsináltam, így lett magyar aranyérem a Duna Arénában. Iszonyatosan büszke vagyok rá.

A világcsúcsom után egyértelműen a budapesti vb áll a második helyen a pályafutásomban”

– kezdte Hosszú, majd rátért arra is, mit hív robot üzemmódnak, amelybe a szakítás előtti időszakba került.

Kevesebb lett rajtam a teher. Azt ehettem, amit akartam, nem figyelték a lépteimet, nem maradtam a natúr csirkemell saláta vonalon. A robot üzemmódban nem foglalkoztam magammal, nem figyeltem az érzéseimre. Az olimpia előtt meghalt a nagymamám, és az agyam egyszerűen nem fogadta be. Blokkolta. Amikor az olimpia után Bajára mentem, gondoltam, átugrom a nagyihoz, akkor jutott el a lelkemig, hogy a nagyi elment. Nagyon sírtam és szégyelltem magam. Szóval áldozatot hoztam, robot lettem, háttérbe szorítottam magam, de megfizettem az árát.

Ahogyan azonban az interjúból kiderült, ma már a régi Hosszú Katinkát láthatják és hallhatják a barátok, aki boldogan festi a szentendrei házat párja és kutyája társaságában.

Hosszú Katinka: Ezt a meccset Shane nyerte
A háromszoros olimpiai bajnok rendbe teszi az elmúlt másfél év pletykáit. Szerinte olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. Nagyinterjú.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik