Sport lineup

Meglepetés, ki lesz az új NFL-műsorvezető

Összeállt a hivatalosan augusztus 1-jén induló, de egyes szolgáltatóknál már elérhető ARENA4 NFL-stábja.

Műsorvezető

Úgy tűnik, Faragó Richard egyelőre marad a Sport televízió kötelékében, még nem igazol át az új sportcsatornához. A stúdióban a hetente jelentkező, szórakoztatva elemző magazin arca, műsorvezetője ugyanis Árpa Attila lesz, aki ezer szállal kötődik az amerikai futballhoz.

Árpa alapító-elnöke és játékosa volt a Budapest Wolves amerikaifutball-csapatnak, többszörös magyar bajnok, 2013-14 között pedig a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke volt.

Stábtagok

A stáb többi tagja közt sem találjuk Faragó, viszont egytől egyig jól ismertek a hazai NFL-rajongók körében. Ott lesz viszont a Sport televízióban a korábbi szezonok több mint száz NFL-meccsének egy részét közvetítő Kun Zsolt (becenevén Maka), aki szabadúszóként az előző évadban végig közvetítette az NCAA amerikaifutball-bajnokságot is a GALAXY4-en.

Lesz-e NFL-közvetítés Faragó Richard nélkül?
A sportág szerelmesei ezen a kérdésen rugóznak, mióta kiderült, hogy nem a Sport TV közvetíti ősztől az amerikai futballt Magyarországon. Megkérdeztük az érintettet.

Kommentátortársa a Digi Sporttól érkezik. Kerek István, a Fűzővelkifelé! szaklap korábbi szerkesztője, aki eddig elsősorban labdarúgó- és jégkorong-mérkőzéseket közvetített. A névsor azonban még nem végleges, a csatorna a későbbiekben újabb kommentátorok szerződtetését is tervezi.

Szakértők

A szakértői gárda is elsőrangú lesz: az ARENA4 előrehaladott tárgyalásokat folytat az előző évek NFL-közvetítéseiről jól ismert ötszörös magyar bajnok Bencsics Márkkal, aki a magyar amerikaifutball-válogatott irányítója, valamint Buday Zoltánnal, aki a Pro Football Focus nevű piacvezető amerikai elemző oldal szakértője, és helyszíni szakkommentátor volt a legutóbbi két Super Bowlon.

Az ARENA4 NFL-stábjában szakértőként és a stúdióműsor vendégeként további ismert szakemberek is feltűnnek majd:

  • Kovács Bálint, a Fűzővelkifelé! szaklap elemzője, aki az elmúlt években helyszíni és stúdiós szakértője volt a HFL küzdelmeinek,
  • Czirók Márton, a magyar válogatott elkapója, aki Kovácshoz hasonlóan az előző szezonban az NCAA-meccseken már dolgozott szakértőként, valamint
  • Gecser Máté, aki szintén a magyar válogatott elkapója, és
  • Zahovay Ádám, a magyar egyetemi amerikaifutball-válogatott támadó koordinátora, akit a nézők már szintén megismerhettek televíziós szakértőként is.

Az ARENA4 az NFL-en kívül rendelkezik az egyetemi amerikaifutball-bajnokság (NCAA) jogaival is, ami azt jelenti, hogy ősszel heti 7-8 tojáslabdás mérkőzés is képernyőre kerül.

(Kiemelt kép: Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik