Sport koronavírus

A koronavírusra sajátos újítással reagál az NFL

A hónap végén kezdődnek az NFL 2020-21-es idényének edzőtáborai. Az amerikai futball masszív kontaktsport, így a koronavírus-világjárvány miatt kérdőjeleket vet fel a játékosok biztonságának, védelmének maximalizálása.

Az NFL és a játékosok szakszervezete a múlt héten egy 42 oldalas dokumentumban több protokollt fogadott el, beleértve a csapatok utazását, a médiát, frissítették a létesítményekről szóló protokollt, különös tekintettel az edzőtáborra.

A két fél azonban egyetlen dologban nem állapodott meg, mégpedig a koronavírus tesztelésében, szűrésében, leginkább a pályán lévő fertőzésveszély, a vírus terjedésének a megelőzésében.

Dr. Thom Mayer, a szakszervezet orvosi igazgatója azt javasolta a vírus terjedésének megakadályozására, hogy mint bárki más, viseljenek arcmaszkot, de a játékosok az első tesztek után elvetették ezt a megoldást.

Forrás: oakley.com

Az NFL illetékesei eközben bemutattak egy olyan sisakot, amelyen a nap- és síszemüvegekre specializálódott Oakley cég fejlesztett ki és amelyen a siasakkal egybeépítve egy a szájmaszkra emlékeztető plexi is található. A kiegészítő miközben látómezőt a lehető legnagyobb mértékben megőrzi, és nem korlátozza a légzést, mint a hagyományos maszk, megakadályozza az arc megérintését, továbbá a legfontosabbat, hogy a játékosok izzadsága és nyála a levegőbe jusson és ezzel esetleg fertőzzön.

Az NFL orvosi bizottsága ajánlja az új megoldás viselését, és ez az sisakba épített maszk az nypost.com cikke szerint a játékosok részéről már jobb fogadtatásban részesült, mint a hagyományos. Ugyanakkor egyelőre nem teljes az elfogadottsága, ezért nem tették kötelezővé, és a liga, a cég továbbra is dolgozik a játékosokkal, hogy tökéletesítsék a prototípust.

Az idény szeptember 11-én, a Kansas City Chiefs–Houston Texans mérkőzéssel kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik